van der Horst

Gerard Van der Horst: “Lamborghini Super Trofeo krijgt voorrang”

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Super Trofeo
We zijn een week verwijderd van de prestigieuze 24 Hours of Spa en dus ook een nieuwe afspraak binnen de zeer competitieve Lamborghini Super Trofeo. Deze rijdt traditioneel in het voorprogramma van de etmaalrace in Spa die een van de meest tot de verbeelding sprekende uithoudingswedstrijden is ter wereld. Naast nog enkele andere teams binnen de lage landen is ook Van der Horst Motorsport opnieuw van de partij met twee wagens binnen de Lamborghini Cup, respectievelijk voor uitredend kampioen en vice kampioen Gerard Van der Horst en William van Deyzen.
  • Heinz Performance
Gerard Van der Horst - Lamborghini Super Trofeo
Gerard Van der Horst - Lamborghini Super Trofeo
Na de races in Monza, Silverstone en Paul-Ricard zijn we momenteel halfweg het seizoen binnen de Lamborghini Super Trofeo en dus tijd voor een tussentijdse bilan en ook even te vissen naar de plannen van het Nederlandse duo op korte en middellange termijn. Het Nederlands team met thuisbasis in Fijnaart, net over de Belgische grens, verdedigt momenteel zijn titel en vice-titel in de Klasse Lamborghini Cup en tot hiertoe lijken ze te slagen in hun opzet ondanks het feit dat de concurrentie zwaarder is dan vorig seizoen. Met drie weekends en zes races achter de rug is Gerard koploper in de Lamborghini Cup met twee zeges, één tweede en drie derde plaatsen. Zes podia op rij voor de uittredende kampioen terwijl William met drie zilveren en één bronzen medaille net iets minder scoort, maar toch mooi opnieuw op de twee plaats staat in de tussenstand voor de ervaren Portugees Carlos Sarria.

“Spa wordt sleutelwedstrijd inzake de strijd voor de Lamborghini Cup”

Dubbel podium voor Van der Horst Motorsport in Blancpain Lamborghini Super Trofeo
Dubbel podium voor Van der Horst Motorsport in Blancpain Lamborghini Super Trofeo
Gerard Van der Horst: “Spa is mijn favoriete omloop, maar dat biedt geen garanties voor een goed resultaat. Voor ons is het een thuisrace en ik wil mijn voorsprong verder uitdiepen en de basis leggen voor een tweede titel op rij. Samen met William wil ik tweemaal het podium beklimmen. Het wordt niet eenvoudig, maar we zijn goed gewapend en we kennen de track zeer goed. Spa wordt ook een sleutelwedstrijd inzake het verdere verloop van het kampioenschap. Na Spa gaat het nog richting Nürburgring voor een dubbele race om dan in Imola het seizoen af te sluiten. Daar gaat trouwens ook de World Final door met naast de laatste races van het European Championship ook twee races voor de World Cup”.

“Te druk in de business”

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
"Het ganse seizoen valt of staat met de drukte in het zakenleven. 2017 is een hectisch jaar en zodoende hebben we onze voorziene kalender wat moeten kortwieken”, gaat de sympathieke Nederlander verder. “Het een kan uiteraard niet zonder het ander, maar vanaf volgend seizoen komt er meer tijd vrij. De vrije tijd die we dit seizoen opsparen gaat naar de Lamborghini Super Trofeo en de opleiding die we krijgen tijdens testdagen. De laatste testdag van Curbstone voor de komende race in Spa hebben we zelfs moeten cancelen wegens een te drukke beroepsagenda. Maar je hoort me niet klagen. We zijn goed bezig en groeien nog steeds in de Lamborghini. Op Paul Ricard heb ik samen met Frédéric Vervisch verschillende seconden gewonnen en ik krijg mijn honger naar nog sneller amper gestild”.

Richting Pro-Am in Lamborghini Super Trofeo en GT Sports Club?

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
“In die mate zelfs dat ik nog een Lamborghini Super Trofeo heb bijgekocht met de nieuwe evoluties voor 2018. Indien ik dit seizoen een tweede titel op rij pak in de Lamborghini Cup, dan wil ik wel eens iets anders binnen de Lamborghini Super Trofeo. En dan denk ik mogelijks richting Pro-Am met twee professionele rijders naast William en mezelf. Maar dan vermindert uiteraard ook de rijtijd. Vandaar dat ik overweeg om er bvb de GT Sports Club bij te nemen met de nieuwe Lamborghini Huracan GT3 die we onlangs aankochten. Daarmee heb ik wegens tijdsgebrek amper eenmaal gereden. Het is niet ondenkbaar dat ik met de GT3 aan de start kom eind augustus op de Hungaroring voor de race van de GT Sports Club, maar niets is zeker op dit moment”.

24 uurs races van Francorchamps en Zolder op de kalender in 2018

Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
“We gaan niet op de zaken vooruit lopen. Ik wil me nu ten volle concentreren op de Lamborghini Cup en een tweede titel op rij. We zijn nu halfweg het seizoen en er komen nog schitterende races aan. Te beginnen met de twee races in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa op mijn favoriete omloop. Er waren gesprekken om naast de Lamborghini Super Trofeo ook deel te nemen aan de 24 Hours of Spa zelf met de bolide van Aston Martin Brussels met Reip, Dejonghe en Verbergt. Maar zoals ik reeds eerder aangaf was er amper tijd voor een optimale voorbereiding en indien ik een wagen kleur, dan wil ik uiteraard ook effectief meedoen en toch tenminste competitief zijn. Het zal voor volgend seizoen zijn.”

Idem inzake de 24 Hours of Zolder waarin Van der Horst vorig seizoen werd geweigerd met de Lamborghini Super Trofeo om dit jaar dan toch te mogen starten met de Italiaanse stier.

Van der Horst voor van Deyzen
Van der Horst voor van Deyzen
“We hebben het even overwogen, maar terug om dezelfde reden hebben we het niet gedaan. De voorbereiding binnen het team is zo immens en de tijd om een revisie van de wagen in te lassen voor de volgende race van de Super Trofeo op de Nürburgring is te kort. De Super Trofeo krijgt prioriteit op alles. We hadden nochtans een mooi kwartet of kwintet kunnen vormen voor de Zolderse etmaalrace. Het idee blijft leven en ook deze race zullen we moeten uitstellen richting 2018. Het is wel bizar dat we vorig seizoen een aanvraag deden en we werden geweigerd, terwijl we dit jaar een telefoontje kregen met de vraag of we wilden rijden met de Lamborghini. Ook richting de Supercar Challenge was er interesse met onze Porsches, maar de kalenders overlapten teveel. Ik hoop dat 2018 een waanzinnig druk jaar wordt, maar dan iets meer gerelateerd aan autosport en iets minder business. Maar om die tijd te genereren moet ik nu wel wat offers brengen achter mijn bureau”, lacht Van der Horst.

Gerard Van der Horst - Lamborghini Super Trofeo
Gerard Van der Horst - Lamborghini Super Trofeo
“Een ding is zeker; we blijven zeker grotendeels hangen binnen de organisatie van SRO. We rijden op de mooiste circuits van Europa in schitterende weekends en ook de omkadering is top. We amuseren ons te pletter terwijl de Lamborghini Super Trofeo zowat de beste beslissing is die ik maakte inzake autosport. En indien we opnieuw de titel halen binnen de Lamborghini Cup, gaan we ons herbronnen en in een andere Klasse rijden. En net zoals vorig jaar zijn er dit seizoen opnieuw geen afspraken tussen William en mezelf. Ik doe er momenteel alles aan om sneller te worden en via de coaching van Frederik Vervisch en Sam Dejonghe lukt dit zeer goed. Indien ik word geklopt door William ben ik de eerste om hem te feliciteren”, besluit een optimistische Gerard Van der Horst.

Afspraak op donderdag, vrijdag en zaterdag 27, 28 & 29 juli in Spa voor de zevende en achtste manche van de Lamborghini Super Trofeo op de mooiste omloop van de wereld. 

Foto's: Van der Horst Motorsport - Arne Simons - Niels Vaeck - Georges De Coster - Ronald Janssens       
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zaterdag 22 juli 2017.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons