van der Horst

Gerard Van der Horst vroegtijdig uitgeteld na zware crash (+ video)

Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Dit weekend wordt in Barcelona in de marge van de GT World Challenge Europe de derde afspraak van de Lamborghini Super Trofeo afgewerkt. Tijdens een betalende vrije training op donderdag, waarin de GT3-wagens en de deelnemers aan de Lamborghini Super Trofeo de piste deelden, is het tot een zware aanrijding gekomen tussen de Lamborghini Super Trofeo van Gerard Van der Horst / Loris Spinelli en de WRT Audi R8 LMS GT3 van Dries Vanthoor, die hij deelt met Charles Weerts.
Gerard Van der Horst & Loris Spinelli
Gerard Van der Horst & Loris Spinelli
2020 wordt een jaar om snel te vergeten bij Van der Horst Motorsport. Niet alleen de coronacrisis trok een streep door de ambitieuze plannen die het Nederlandse team had met de Lamborghini’s Huracan Super Trofeo en GT3, maar ook de crash van afgelopen donderdag laat zijn sporen na. Gerard Van der Horst was na zijn Europese titels en wereldtitel in de Lamborghini Cup samen met de Italiaanse speer Loris Spinelli overgeschakeld naar de klasse Pro-Am en was na twee weekends in titelstrijd met Karol Basz en Andrzej Lewandowski (VS Racing).

Philip Ruts, Gerard Van der Horst, Massimo Bottiglieri & Rik Breukers
Philip Ruts, Gerard Van der Horst, Massimo Bottiglieri & Rik Breukers
“Ik ben enorm ontgoocheld”, aldus Gerard Van der Horst in een reactie aan Autosport.be. “Ik kwam net buiten op koude banden en ik bleef zoals het reglement voorschrijft netjes op mijn lijn. Dries was blijkbaar bezig aan een snelle ronde en wou naar eigen zeggen buitenom passeren en niet via de binnenkant om geen vuil op te rapen. Hij ging hierbij vol over de kerbs en verloor de controle over zijn Audi R8 LMS GT3. Hij raakte de voorkant van onze Lamborghini en ik werd opeens een passagier in de wagen. Met een rotvaart dook ik naar de binnenkant van de piste de vangrails in, vol op de neus van de wagen. Ook Dries ging zwaar van de baan.”

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
“Ik ben nadien verhaal gaan halen bij WRT en daar konden onder meer Vincent Vosse, Pierre Dieudonné en Wim Everaerts alleen maar mijn gelijk bevestigen en hun excuses aanbieden. Een dag later kreeg ik dan een telefoontje met een sorry van Vanthoor zelf. We hadden een reservewagen bij, maar de pijn in de onderrug die ik bij de crash had opgelopen, was te hevig om nog verder te rijden. De reservewagen doorgeven aan Loris Spinelli om die dan in Pro te laten rijden heb ik even overwogen, maar dat brengt ons geen stap dichter en ik heb wijselijk besloten om het boeltje op te ruimen en te vertrekken.”  

Van der Horst Motorsport
Van der Horst Motorsport
“Ik vrees dat ons kampioenschap in Pro-Am om zeep is. Door de coronacrisis was de kalender al gereduceerd tot vijf weekends. Als je daar nog eentje van mist, dan kan je zo goed als onmogelijk nog titelambities koesteren. Spijtige zaak, want samen met Loris Spinelli maakte het team echt kans richting een eerste titel in Pro-Am”, besluit een aangeslagen Gerard Van der Horst.
 

Foto's: Racingpixels, Van der Horst Motorsport & CurbstoneDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 10 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons