Geslaagd BelNed-RC weekend op Duivelsbergcircuit ondanks onweerswolken boven Valkenswaard

Dave Van Beers - Renault Clio
Onder een stralend zomerweekend is de zesde BelNed-RC wedstrijd verreden met als winnaars; Yves Teelen, Team Maris, Dave Van Beers, Kimi Vermeulen, Viktor Vranckx en de Brit Shelley Day. Een geslaagde BelNed op Maasmechelen ondanks de dreigende onweerswolken over het kampioenschap met de mooie prijzenpot. Want de twee resterende races in Valkenswaard gaan niet door en mogelijk betekent dit de doodsteek van het populaire en enige Nederlandse rallycrosscircuit. Later méér hierover.
Super1600: Teelen voor Remans, Roumans en Vanalken
In de Super1600 hadden zich maar vijf deelnemers aangemeld met als voornaamste forfait de Citroën van Van Den Branden die ex aequo de leiding deelde met de Peugeot van Teelen. Van Den Branden kan deze inbrengen als vrij schrapresultaat, maar het is maar de vraag of er inzake de schrapresultaten niets zal veranderen nu er door de problematiek in Valkenswaard maar acht van de tien voorziene wedstrijden worden verreden. Yves Teelen (Peugeot 208) won na een spannende wedstrijd met Denis Remans (Ford Fiesta) die merkgenoot Pascal Roumans naar de laagste podiumtrede verwees.

Bij de SuperNationals -2 liter was de zege voor de sympathieke Clio-rijder Dave van Beers die via een superstart de leiding nam en deze niet meer uit handen gaf. De tweede plaats was voor de Nederlander Pim Garvelink in zijn Honda Civic terwijl Kris Bammens het podium vervolledigde. Bart Stouten eindigde net naast het podium op rang vier voor de Nederlandse amazone Mandy Kasse.

Steve Maris
Steve Maris
Bij de SuperNationals +2liter was het Steve Maris die met de grootste beker ging lopen. Bex nam de beste start vanop de pole, maar een geplooide motorkap belemmerde de man uit Zolder het zicht en hij ging in de fout. Stephanie Van Lingen kwam hierdoor op de tweede plaats voor Tom Meeusen in de Mitsubishi Lancer. Een zeer tevreden Arne Kemps plaatste zijn BMW M3 op rang vier voor diens merkgenoot Stefan Vaesen die de grootste dupe was van de spin van Bex.

Jimi Vermeulen: RST Cup
In de RST Cup ging de overwinning naar Kimi Vermeulen voor Tristan Földesi en Jari van Hoof.

In de Junior XC klasse waar maar twee starters waren kwam de overwinning toe aan Viktor Vranckx voor Kim Ermens.

Bij de Cross cars ging de overwinning naar Dimitri Storme voor Dirk Garvelink (NED) en Danny Van Mol.

De Engelse mini race werd gewonnen door Shelly Day voor Richard Wakeling en Mark O’Flanagan.

Volgende afspraak is op 7 en 8 september op de Duivelsberg.

Foto's: Johnny Loix

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op maandag 5 augustus 2019.