van der Horst

Geslaagd debuut VRM BMW M2 Cup op Circuit Zandvoort

2021 VRM BMW M2 Cup Zandvoort
2021 VRM BMW M2 Cup Zandvoort
Het eerste raceweekend van de VRM BMW M2 Cup heeft de hoog gespannen verwachtingen van deze unieke zelfstandige raceklasse met alleen BMW M2’s absoluut waargemaakt. Na twee mooie races van elk een uur finishten alle auto’s, met de jonge Colin Caresani als grote winnaar. De 17-jarige rijder uit Aerdenhout liet zien dat hij de te kloppen man is, hij liet alle rijders met vaak een enorme staat van dienst achter zich.
  • Powercars
2021 VRM BMW M2 Cup Zandvoort
2021 VRM BMW M2 Cup Zandvoort
Afgelopen weekend was daar dan eindelijk de vuurdoop van de nieuwe VRM BMW M2 Cup. Gezien wat late bestellingen waren nog niet alle auto's op tijd gereed, maar met 14 uiterst professioneel uitziende en in fraaie kleuren gestoken BMW's M2 stond er voor het allereerste evenement een mooi veld op de startgrid van de V-Max Openingsraces op CM.com Circuit Zandvoort. Minstens zo fraai is dat het een perfecte mix is van jong talent en ervaren rijders van naam.

Colin Ceresani - Bas Koeten Racing
Colin Ceresani - Bas Koeten Racing
Het wisselvallige weer zorgde tijdens de kwalificatie en beide races voor tactisch rijden, want zowel de regelbanden als slicks beleefden hun primeur op de nieuwe racer. Het zorgde voor twee uiterst spectaculaire races vol positiewisselingen, al bleek Colin Caresani de leiding in de races geen moment meer uit handen te willen geven.

2021 VRM BMW M2 Cup Zandvoort
2021 VRM BMW M2 Cup Zandvoort
Voor de volgende races in de VRM BMW M2 Cup op Spa-Francorchamps begin juni zijn inmiddels al 20 auto’s bevestigd. Rijders die niet zolang geduld hebben hoeven echter niet te wanhopen, want zij kunnen ook meedoen aan de Supercar Challenge races op Hockenheim op 21-23 mei.


Voor het tweede raceweekend van dit seizoen keert de Supercar Challenge na een afwezigheid van tien jaar terug op de Hockenheimring. Vanaf dit weekend rijdt de GT & Prototype Challenge ieder evenement van de Supercar Challenge weer mee.

Foto & persbericht: V-Max Racing Management



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in VRM BMW M2 Cup op dinsdag 13 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Openingsraces.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons