van der Horst

Geslaagde eerste dag voor de Zolder Historic Grand Prix

March 802 F2 en Arrows A8 F1
March 802 F2 en Arrows A8 F1
Circuit Zolder bleef gespaard van regen op zaterdag, zodanig dat de eerste dag van de Zolder Historic Grand Prix een vlot verloop kende. Alle aanwezige series werkten hun kwalificaties af maar er waren ook series, waaronder de Belcar Historic Cup, die een eerste race betwistten. In de paddock valt er ook heel wat te beleven en de meeste deelnemers aan de Concours d’élégance tekenden op de eerste dag al present.
Krantje 60 jaar Circuit Zolder
Krantje 60 jaar Circuit Zolder
Circuit Zolder bestaat 60 jaar en dat wordt gevierd tijdens deze editie van de Zolder Historic Grand Prix. Zo mogen alle bezitters van een wagen uit het jaar 1963 met de wagen gratis de paddock binnen. Tevens krijgen alle bezoekers een gratis krantje aangeboden dat de zestigjarige geschiedenis van het circuit belicht en talrijke verhalen gerelateerd aan het circuit brengt.

Museum Circuit Zolder
Museum Circuit Zolder
Ook het museum van het circuit is gans het weekend geopend en het loont zeker de moeite om er eens binnen te springen om meer te weten  te komen over de rijke geschiedenis van de omloop. Het museum is gelegen onder de hoofdtribune tegenover de startlijn.


Concours d’élégance - special Porsche
Concours d’élégance - special Porsche
Heel wat oldtimers en youngtimers bevolken de paddock en de autofanaat kijkt dan ook zijn ogen uit op al het moois dat er gepresenteerd wordt. Natuurlijk is er op zondag de Concours d’élégance waarbij de mooiste historische bolides uit verschillende klasses gekozen worden. Zo is er speciale aandacht voor 75 jaar Porsche, voor Alpine maar ook voor racewagens die op het circuit wedstrijden hebben betwist.

Tourenwagen Golden Ara
Tourenwagen Golden Ara
Dan zijn er ook verschillende raceklasses die op de baan hun wedstrijden rijden. De Youngtimer Trophy, de Cup und Tourenwagen Trophy, de Belcar Historic Cup, de Tourenwagen Golden Ara en de Kampf der Zwergewerkten allen op zaterdag hun kwalificaties af. Opvallend was dat enkele deelnemers aan de Belcar Historic Cup ook uitkwamen in de Tourenwagen Golden Ara serie, waaronder de VR Racing BMW E36 STW, de Sierra Cosworth van Van Elderen, de BMW E36 325i van Thaens en de Mercedes 190 E van Ko Koppejan.

Kamf der Zwerge
Kamf der Zwerge
Maar de Kampf der Zwerge, de Cup und Tourenwagen Trophy en de Belcar Historic Cup werkten al hun eerste wedstrijd af op zaterdag. In de Kampf der Zwerge leek Christoph Wilde met zijn Simca Rallye 2 naar de zege te rijden, maar op het einde van de wedstrijd moest hij zijn wagen aan de kant zetten de zege ging zo naar de Simca 1200 S van Hans März. Bij de Cup und Tourenwagen Trophy was de Porsche Supercup 3500 van Michael Nolte te sterk voor de concurrentie.

VR Racing - BMW E36 STW
VR Racing - BMW E36 STW
De Belcar Historic Cup mocht de dag afsluiten. Een veertigtal wagens verscheen aan de start van de eerste race. De van op de pole vertrokken VR Racing BMW E36 STW met Erik Qvick nam van bij de start de leiding en reed gaandeweg weg van de concurrentie. Luc Moortgat (Porsche 964) en Tim Kuijl (BMW E36 325i) maakten de top drie vol.

Foto's: Niels Vaeck
   • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons