van der Horst

TAC Rally: Geusens en Dewallef foutloos bij de juniors

Polle Geusens-Sil Geusens - Peugeot 208 R2
Polle Geusens-Sil Geusens - Peugeot 208 R2
Met slechts drie jongeren aan de start van de derde manche van het Belgian Rally Championship, de TAC Rally, was de opdracht voor de piloten die van de partij waren vooraf duidelijk: finishen en zoveel mogelijk punten sprokkelen voor het kampioenschap om het ongelijk van de afwezigen optimaal te benutten. Geen evidente opdracht voor jeugdig talent dat liefst zo hard mogelijk wil knallen aan het stuur van een rallywagen.
Polle Geusens deed wat van hem gevraagd werd. Hoe groot de drang ook was om het duel aan te gaan met Steven Dolfen met een gelijkwaardige Peugeot 208 R2, voor Polle was het enige wat telde de zege in R2 Junior en de bijkomende punten. Opdracht volbracht, met onderweg toch nog een bonuspunt voor een snelste tijd.

"Dit was een van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen. Een hele wedstrijd met de handrem op rijden, dat is niet plezant, maar ik kon me geen risico's veroorloven en in het verleden heb ik al ondervonden hoe verraderlijk de proeven in Tielt zijn. Deze kans mocht ik niet laten liggen. Gelukkig zal er meer concurrentie zijn in de Rally van Wallonië", vertelde de piloot uit Lommel.

Andy Dewallef-Philippe Rasdolsky - Renault Twingo
Andy Dewallef-Philippe Rasdolsky - Renault Twingo
In R1 werd wel een spannend duel verwacht tussen de leider in het Junior BRC, Andy Dewallef, en man van de streek Jelle Vermeire. Helaas was het duel van korte duur, want Vermeire moest zijn DS 3 R1 precies halfweg de rally aan de kant zetten. "Een enorme teleurstelling. De steun van de versnellingsbak was gebroken. In het servicepark kregen we de wagen niet helemaal hersteld en we hebben beslist de strijd te staken om niet het risico te nemen nog meer schade te rijden," verklaarde Jelle.

Vanaf dat moment wist Andy Dewallef dat hij een gouden zaak kon doen om zijn leidersplaats in het Junior BRC verder te verstevigen. De 18-jarige Renault-piloot deed wat hij moest doen en pakte 11 bonuspunten voor snelste tijden in zijn categorie. Na drie rally's heeft de neofiet, bijgestaan door routinier Philippe Rasdolsky, al een optie op de titel genomen.

"Omdat het mijn eerste seizoen is, pak ik elke rally op dezelfde manier aan: rijden om te finishen om de parcours te leren kennen, want volgend jaar wil ik de overstap maken naar een snellere R2. In Tielt ontdekte ik een nieuw aspect van het rallyrijden: diep snijden in de koorden, iets wat met een R1 zonder sper normaal niet ideaal is, maar hier hadden we geen keuze. We hebben gedaan wat we moesten doen. Afspraak in de Rally van Wallonië", lachte Andy Dewallef, die ondanks zijn jonge leeftijd dit seizoen al heel wat maturiteit toonde.

Foto's: RIP - BRC



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op maandag 13 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TAC Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons