van der Horst

Gezamelijke race Super GT en DTM komt er eind dit jaar

Masaaki Bandoh & Gerhard Berger
Masaaki Bandoh & Gerhard Berger
Een race tussen wagens uit de DTM en bolides uit het Japanse Super GT komt er dan toch dit jaar, dit maakten de organisatoren van beide series zaterdag bekend. De race zal plaatsvinden op de Fuji Speedway, het weekend van 23-24 november. De wedstrijd kreeg de naam ‘SUPER GT x DTM Dream Race’.
Super GT @ Fuji Speedway
Super GT @ Fuji Speedway
Wagens van Aston Martin, Audi en BMW die deelnemen aan de DTM nemen het op tegen hun tegenhangers van de SUPER GT Series waar Honda, Nissan en Lexus vertegenwoordigd zijn. Twee races over 55 minuten en één ronde vinden er plaats, een op zaterdag en de tweede op zondag.  Een pitstop waarbij alle vier banden dienen gewisseld te worden is verplicht, bijtanken of van rijder wisselen is dan weer niet toegestaan. DRS (Drag Reduction System) zoals in de DTM toegepast mag niet gebruikt worden. Hankook wordt de leverancier van de banden.  Tijdens de DTM season finale te Hockenheim, die in oktober plaats vindt, worden drie gastwagens uit Japan verwacht van ieder merk Honda, Nissan en Lexus een.

Foto's: DTM Media
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 3 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Super GT × DTM Dream Race.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons