van der Horst

GH Motorsport met Henk Haane en Tatuus PY012 in Supercar Challenge en 24H Zolder

Tatuus PY012 - GH Motorsport
Tatuus PY012 - GH Motorsport
Vandaag kwamen Glenn Haverals en Henk Haane tot een overeenkomst om de nieuwe bolide, de Tatuus PY012 van GH Motorsport te bemannen in de Supercar Challenge. Teambaas Haverals is nog in onderhandeling met enkele andere piloten om de snelle Haane te vergezellen in de Divisie Superlights waarin hij het zal opnemen tegen de andere proto's. GH Motorsport zal met deze bolide trouwens ook aan de start komen van de 24 Hours of Zolder.
De wagen zelf staat nog niet in de ateliers van GH Motorsport, maar het vertrouwen is er zeker. Zowel Glenn Haverals als Henk Haane kennen het protowereldje vrij goed. Haane reed reeds eerder enkele wedstrijden in een Wolf GB08 en was ondermeer tijdens de recent verreden 24H Zolder goed onderweg naar een mooie prestatie tot hij aan de tankzone van zijn sokkel werd gereden.

Het is dus een vrij logische keuze voor Haane die nooit een uitdaging uit de weg gaat.

"Zelfs na al die tijd in de racerij is dit nieuw voor mij, net als de wagen en het team. In GH Motorsport, het dynamische team van Glenn Haverals, heb ik overigens alle vertrouwen. Net zoals ikzelf wil ook Glenn met zijn team nieuwe horizonten verkennen. Op dat gebied zitten we alvast op dezelfde golflengte”, aldus Henk.
 
Tatuus - GH Motorsport
Tatuus - GH Motorsport
Ook Glenn Haverals is als trotse bezitter van de Tatuus in de wolken met de komende samenwerking.
Glenn Haverals: "Het spreekt voor zichzelf dat we naast Henk enkel een snelle en betrouwbare rijder kunnen inzetten op de Tatuus PY012. Momenteel onderhandelen we nog met enkele partijen over het tweede zitje op de Tatuus en over de bezetting van een Radical SR3-RS, maar hoogstwaarschijnlijk kunnen we daarover in de komende dagen ook uitsluitsel geven. Wij kijken in elk geval uit naar de eerste prestaties van Henk en de Tatuus, die een CN-proto is van de jongste generatie. Met de 2.0 Mugen motor van 260 pk moet deze amper 535 kg wegende bolide in staat zijn om de strijd aan te gaan met de Radical SR8, de Wolf GB08 en andere snelle proto´s.”

Er rest dus nog de naam van de tweede piloot en er zijn nog enkele zitjes vrij in de Radical SR3-RS voor de Supercar Challenge en op de Tatuus tijdens de 24 Hours of Zolder.

Wie interesse heeft kan steeds contact opnemen via  info@gh-motorsport.be, glenn@gh-motorsport.be of  0475/890.279



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op woensdag 2 april 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons