van der Horst

GH Motorsport wordt Ichiban Racing en schaft McLaren 650s GT3 aan

Dhaens - Haverals - Van Winckel
Dhaens - Haverals - Van Winckel
GH Motorsport stelde in de paddock van Francorchamps vandaag zijn toekomstplannen voor, en die zijn op zijn minst ambitieus te noemen. Het team wordt voortaan door drie personen geleid, een trio bestaande uit Glenn Haverals zelf, zijn vrouw Annick Van Winckel (marketing en administratie) en ingenieur Miguel Dhaens (ex-Toyota F1), en zal voortaan de naam Ichiban Racing dragen, wat zoveel betekent als “eerste”. Het team neemt afstand van zijn Tatuus CN-prototype en Radical SR3 RS en schaft zich een gloednieuwe McLaren 650s GT3 aan om volgend seizoen het internationale strijdtoneel te betreden.
McLaren 650S GT3
McLaren 650S GT3
Grootse plannen dus bij Ichiban Racing, het team wil duidelijk wat anders en zag nog maar weinig toekomst in het prototype programma. De equipe uit Lille mikt op een internationaal programma dat voornamelijk draait rond de Blancpain Endurance Series (24u van Spa incluis) en een selectie uit het uithoudingsaanbod van Creventic. Ook de 24 uren van de Nürburgring wordt overwogen, met enkele voorafgaande VLN-races ter voorbereiding. 
 
Glenn Haverals
Glenn Haverals
Alles hangt natuurlijk af van het vinden van rijders met budget, maar Ichiban Racing beperkt zich in deze zoektocht niet tot de Belgische markt. Ook de SuperCar Challenge behoort eventueel tot mogelijkheden indien er zich geïnteresseerden aanbieden. Qua samenstelling opteert men sowieso voor een Pro-Am verhaal. Om zich in kijker te rijden overweegt het team om reeds vroeg op het seizoen met een competitieve line-up ergens aan de start te verschijnen. De McLaren 650S GT3 wordt in februari in de werkplaats verwacht.

Foto's: Arne Simons en McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 4 oktober 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons