van der Horst

GHK Racing bouwt opleidingsteam rond Brent Verheyen

Brent Verheyen en het GCS Racing Team
Brent Verheyen en het GCS Racing Team
GHK Racing is de voorbije jaren uitgegroeid tot een gekende naam in de Belgische autosport. Het team rond Guy Verheyen bleek de afgelopen jaren een vaste waarde in het Belcar Endurance Championship en zorgde in samenwerking met Circuit Zolder en vaste partner Narviflex ook voor de komst van een racesimulator op het Limburgse circuit. Verheyen's zoon Brent is al jaren betrokken bij de activiteiten op en rond de circuits en moet dit jaar ook zijn eerste stappen zetten bij de grote jongens.
  • Hamofa Performance
Brent Verheyen
Brent Verheyen
"Ik heb al enkele kartwedstrijden achter de rug, maar altijd eerder recreatief", vertelt Brent Verheyen aan Autosport.be. "Mijn vader zag echter dat ik wel aanleg had, dus besloten we een eigen kart aan te schaffen. Dat beviel goed, waarna we opteerden om naar dit seizoen toe te investeren in nieuw materiaal. In samenwerking met GCS Racing en teameigenaar Harrie Geeris zal ik samen met Jarne Geussens een seizoen afwerken dat zowel endurance-wedstrijden als sprintraces zal omvatten. Dit programma begint al vroeg, want komend weekend staat de eerste afspraak in het BEKC Endurance Championship op het menu."

Jean-Pierre Filippini - Guy Verheyen - Annemie Ramaekers
Jean-Pierre Filippini - Guy Verheyen - Annemie Ramaekers
"We rijden een endurance-race over 2H op zaterdag en op zondag staat de sprint op de planning. Voor mij gaat het vooral een leerjaar worden, waarbij ik volgend jaar de overstap wil maken naar circuit. Met welke wagen, moet nog blijken, maar GCS Racing beschikt onder meer over een Radical en een Porsche - beide uitstekende wagens om de eerste stappen op circuit mee te zetten vertelt men mij", vervolgt de jongste Verheyen. "De bedoeling is zo veel mogelijk te leren", valt vader Guy Verheyen zijn zoon bij. "Ik beschik al over heel wat ervaring, maar ik heb ook mijn leeftijd niet meer mee. Ik zie dat Brent over een zekere snelheid en talent beschikt, maar het is nu nog een kwestie dat talent tot ontwikkeling te laten komen. We willen daarom een goede omkadering verzorgen en Brent de tijd geven om zijn carrière stap voor tap uit te bouwen."

Foto's: Ronald Janssens & Brent Verheyen press



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op woensdag 31 januari 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons