van der Horst

GHK Racing by T2 en T2 Racing mikken op Belcar-titel

GHK by T2 Racing - Norma M20 FC
GHK by T2 Racing - Norma M20 FC
Na een eerste, voorzichtig, jaar met de Norma M20 FC, tekent GHK Racing by T2 voor een nieuw seizoen in het Belcar Endurance Championship. Teameigenaar Guy Verheyen slaat opnieuw de handen in elkaar met Chris Mattheus en T2 Racing-eigenaar Pieder Decurtins. Samen mikken ze in 2020 op het hoogste doel in het Belcar Endurance Championship: de algemene titel.
Chris Mattheus - Guy Verheyen
Chris Mattheus - Guy Verheyen
"Vorig jaar was een leerjaar voor ons", stelt Guy Verheyen. "We hadden wel ervaring met de Wolf GB08 uit de 24 Uur van Zolder 2018, maar de overstap naar Norma was toch wel aanpassen geblazen. We zijn echter tevreden met het resultaat dat we in ons eerste seizoen hebben behaald, al koesteren we met dit type wagen natuurlijk grotere ambities. De technische problemen tijdens de voorbije 24 Hours of Zolder kwamen bijzonder hard aan, want we hadden uitzicht op de algemene overwinning. Ontnuchterend, dat kan je wel zeggen, maar ook dat is autosport. Het T2 Racing team bouwde de beide Norma's (nvdr. naast de #66 van GHK Racing by T2, tekent in 2020 ook de #67 van T2 Racing zelf present) ondertussen met Zwitserse precisie terug op. De wagen is gekend, betrouwbaar en snel. Hetzelfde kan gezegd worden over de piloten, al zullen Pieder, Chris en ikzelf het vooral van de eerstgenoemde adjectieven moeten hebben (lacht)."

GHK by T2 Racing - Norma M20 FC
GHK by T2 Racing - Norma M20 FC
"Neen, we beseffen maar al te goed dat er heel wat jonge talenten in de Belcar rijden, maar we hopen met onze ervaring toch een rol van betekenis te kunnen spelen", vervolgt de Limburger die 15 jaar geleden de 24 Hours of Zolder won. "Enerzijds hebben we als rijders uiteraard jaren ervaring in zowel de nationale als de internationale autosport, anderzijds is er T2 Racing dat gigantisch veel expertise heeft opgebouwd met CN protypes. We hopen te profiteren van de combinatie tussen die twee en te kunnen strijden voor algemene zeges en de titel."

Foto's: Ronald Janssens, Martijn Wouters & Norma Driver TrophyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 14 januari 2020.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons