van der Horst

GHK Racing Karting zamelt opnieuw duizenden euro's in voor goed doel

Guy Verheyen - Lise Moermans - Joeri Schlösser
Guy Verheyen - Lise Moermans - Joeri Schlösser
Guy Verheyen organiseert reeds enkele jaren een kartingwedstrijd voor het goede doel in samenwerking met het kartcircuit in Genk. Samen met Carglass Duitsland zamelt de voormalige winnaar van de 24 Hours of Zolder geld in voor kansarme kinderen in Afrika via het Giving Back to Afrika Tikkun-project. Onder het toeziende oog van Jean-Pierre Filippini, CEO van Carglass Duitsland, werd er uiteindelijk dit jaar 5000 euro ingezameld, maar daar blijft het niet bij, vertrouwde Guy Verheyen Autosport.be toe.
Start GHK Racing Charity Karting 2018 Genk Karting
Start GHK Racing Charity Karting 2018 Genk Karting
"Het is toch fantastisch om een fun-evenement zoals dit kartevenement te kunnen koppelen aan een goed doel waarbij we kinderen die op duizenden kilometers van ons wonen een betere toekomst kunnen geven? De opbrengst van de karting vanavond gaat integraal naar het goede doel, zowel door de inschrijvingen van de teams, de drank, tombola, giften, ... We komen momenteel aan een bedrag van 5000 euro, maar daar stopt het niet. Richting de 24 Hours of Zolder gaan we nog een actie op poten zetten en daar mik ik nogmaals op een bijkomende 10.000 euro."

Team Maaslandbanden
Team Maaslandbanden
De kartwedstrijd werd overigens gewonnen door team Maaslandbanden - tevens auteurs van de snelste ronde in wedstrijd. Zij vochten de ganse wedstrijd over 2H een robbertje uit met Wagemans Racing en Drejaco 1. Op 8 en 9 september is het kartcircuit in Genk overigens het strijdtoneel voor het wereldkampioenschap karting, nog maar voor de tweede maal in België. Allen daarheen dus om de meer dan 150 karters aan te moedigen! Tickets zijn weldra verkrijgbaar via de website van Karting Genk.

Foto's: Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op zaterdag 9 juni 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons