van der Horst

GHK Racing verzamelde met karting 10.000 euro voor goed doel (+ Foto's)

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Deze week organiseerde GHK Racing een karting voor het goede doel op de befaamde kartpiste in Genk. De insteek van het evenement was het inzamelen van geld voor het goede doel dat het team rond Guy Verheyen reeds geruime tijd ondersteunt, het Giving Back to Afrika Tikkun-project. Met de karting werd heel wat geld bijeengebracht en aan het einde van de avond kon een fiere Verheyen een check van maar liefst 10.000 euro presenteren.
Robin Frijns - Guy Verheyen - Dries Vanthoor - Jean-Pierre Filippini
Robin Frijns - Guy Verheyen - Dries Vanthoor - Jean-Pierre Filippini
Na het succes van het evenement van afgelopen jaar, besloot Guy Verheyen met zijn team een vervolg te breien aan het concept van de charity-karting in Genk. Het opzet dit jaar was identiek aan dat van vorig jaar, enkel lag het doel iets hoger: een verdubbeling van het ingezamelde geld om nog meer kinderen een betere toekomst te kunnen geven in Zuid-Afrika. Uiteindelijk slaagde GHK Racing met vlag en wimpel in hun opzet: met veel trots kon Verheyen een check van 10.000 euro overhandigen aan Jean-Pierre Filippini, CEO van Carglass Duitsland, het bedrijf achter het Giving Back to Afrika Tikkun-project.

Jean-Pierre Filippini
Jean-Pierre Filippini
"We beseffen soms niet goed welke impact we kunnen hebben in het leven van kansarme kinderen in Zuid-Afrika", vertelt Filippini. "Met het geld dat we hier vanavond inzamelen, kunnen we 50 kinderen een gans jaar lang voorzien van drie maaltijden per dag en een opleiding in schooltjes. Voor slechts vijf euro per dag kunnen we een kind helpen, dus met 10.000 euro maken we een flinke sprong. We richten ons met ons programma op enkele townships in Zuid-Afrika, maar daarnaast gaat ongeveer een kwart van onze fondsen ook naar lokale projecten hier in Europa. Dat is evenwel een ander programma, maar daarom niet minder nodig; ook hier bij ons is er nog veel armoede."

Podium GHK Karting Genk 2017
Podium GHK Karting Genk 2017
De kart race over 2 uren begon onder een stralende zon, maar een late wolkbreuk zette de piste onder water met nog een halfuur op de klokken. Meer dan 150 rijders namen deel aan de wedstrijd en uiteindelijk wonnen Robin Frijns en kersvers Le Mans-winnaar Dries Vanthoor, voor het team V&G welke als beste bedrijfsteam naar huis mocht met de GHK Giving Back Bedrijven-wisselbeker. Die wisselbeker werd dit jaar geïntroduceerd en het bedrijf dat erin slaagt hem driemaal op rij te veroveren mag hem permanent meenemen.
 

Foto's: Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op donderdag 29 juni 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons