van der Horst

Gigi Ferrara neemt Mulsanne Racing-stuur van Fabrizio Giovanardi over in Suzuka en Macau

Gigi Ferrara
Gigi Ferrara
Fabrizio Giovanardi zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn samenwerking met Mulsanne Racing, het Italiaanse team dat dit seizoen twee door Romeo Ferraris ontwikkelde Alfa Romeo Giulietta TCR's runt in het WTCR. De ervaren Italiaan houdt de eer aan zichzelf na een tot dusver resultaatarm seizoen waarin het team hem niet de kompetitieve wagen kon geven waarop hij bij de start van het project had gehoopt. Romeo Ferraris meldt nog dezelfde dag dat Giovanardi vervangen wordt door TCR Italy-topper Gigi Ferrara. De 36-jarige piloot uit Bari flankeert zowel in Suzuka als in Macau Kevin Ceccon die eerder reeds het vrijgekomen zitlje van Gianni Morbidelli had overgenomen.
Fabrizio Giovanardi
Fabrizio Giovanardi
Géén makkelijke beslissing, vanzelfsprekend ingegeven door teleurstellende resultaten" aldus Giovanardi die momenteel 23ste staat geklasseerd na enkel op de Slovakia Ring tweemaal punten te hebben gepakt.. "Ik nam de handschoen opnieuw op omdat ik in dit project en het team geloofde en wilde winnen. De wedstrijden in China werden echter het breekpunt, ook al omdat technische problemen er niet ter plekke konden worden opgelost. Wat blijft is de trots om de allereerste FIA WTCR-punten voor de Giulietta te hebben gescoord  en enkele flamboyant gereden wedstrijden. Desalniettemin oprechte dank aan het hele Mulsanne-team en zijn gepassioneerde en nooit aflatende teamleden. Mijn race- en zegehonger is evenwel nog niet gestild en ik zal er alles aan doen om een project te vinden dat mij toelaat te vechten voor de topposities".
 
Fabrizio Giovanardi
Fabrizio Giovanardi
Vervanger Gigi Ferrara schitterde dit seizoen in de TCR Italy-serie waarin hij via o.m. vijf overwinningen en één pole tot op het allerlaatste moment in de titelstrijd was verwikkeld. Ferrara krijgt dus Kevin Ceccon als teammaat met wie hij eerder dit seizoen reeds in Vallelunga team vormde.
Voor Michela Cerruti, Romeo Ferraris Operations Manager, lag de keuze voor Ferrara voor de hand nu hij op zeer korte termijn op zoek moest naar een piloot die de wagen kende. Ferrara zelf ziet de uit de lucht vallende aanstelling als een opportuniteit om een vervolg te breien aan het werk dat hij de voorbije twee seizoenen voor Romeo Ferraris in TCR Italy afleverde.

Foto's: WSC Ltd. & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 23 oktober 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons