van der Horst

Gilles Magnus blikt vooruit op nakend WTCR-seizoen

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Een week voordat hij in de straten van Pau zijn WTCR-debuut als officieel Audi Sport-piloot maakt, blikt de steeds nog maar tweeëntwintig jaar jonge Sinjoor vooruit op wat een veelbelovend jaar belooft te worden. Voortgaand op twee geenszins onopgemerkt gebleven seizoenen als privé-rijder mag Magnus dit jaar als het speerpunt van het Belgische Comtoyou Racing-team worden aanzien. Een hogere status brengt ook hogere verwachtingen met zich mee maar van enige druk wil de WTCR Trophy-winnaar niet horen. In een interview met WTCR Press Officer Richard Rodgers blikt onze landgenoot vooruit op...
Zijn doelen voor 2022...
Dat is altijd een moeilijke vraag, want je wilt jezelf niet teveel druk opleggen. Maar ik wil ook ambitieus zijn want dit is mijn derde seizoen in WTCR, mijn eerste als officieel piloot, en onze Audi RS 3 LMS is erg competitief. Het mag duidelijk zijn dat  we willen strijden voor de titel. Laat daar geen twijfel over bestaan, het klinkt misschien ambitieus maar het team heeft de afgelopen winter heel hard gewerkt. We zijn er klaar voor."

Op de hogere verwachtingen…
Ik voel niet meer druk nu ik officieel Audi-piloot ben. Een bepaalde druk was er altijd al, want voorheen was het de RACB die me ondersteunde en nu is het Audi Sport.  Ik was van in den beginne altijd competitief en ik heb altijd geloofd dat ik deze grote namen, deze grote jongens zou kunnen verslaan. Je moét erin geloven, anders blijf je beter thuis en begin je er niet eens aan. Maar dit jaar geloof ik er meer dan ooit in.”

Over het permanente leerproces...
Jezelf de perfecte rijder noemen is bijna onmogelijk omdat je steeds bijleert. Mijn teamgenoot Tom Coronel racet al 33 jaar maar hij leert nog steeds en dat geldt voor elk van ons. Je kan nooit stoppen met verbeteren, dus je bent nooit perfect. Zeker, na drie jaar voel ik me veel zelfverzekerder en veel meer klaar dan dat ik me voelde voor mijn eerste seizoen. Maar toch zullen er een aantal circuits zijn, zoals Vila Real, waar ik voorheen nog nooit ben geweest en de concurrentie al behoorlijk wat ervaring opdeed. Ik ben nog jong en ook al is het al mijn derde seizoen nog steeds een beetje een rookie.”

Over het hebben van een tweede thuis...
Het is mijn vierde seizoen en voor mij voelt Comtoyou als een familie, ook al is het een groot team. Het zijn nog steeds dezelfde mensen waarmee ik in mijn eerste seizoen heb samengewerkt, dus dat is heel leuk. Dit seizoen zijn ze beter voorbereid dan ooit en pushen ze meer dan ooit om competitief te zijn. We hebben meer wintertests gedaan dan normaal en de manier waarop het team elke test aanpakte was anders en professioneler. Ik voel echt dat ze gemotiveerder zijn dan ooit en er is het besef dat dit seizoen een enorme kans voor ons is weggelegd."

Over zijn schuld tegenover de RACB...
Zonder de Belgische federatie had ik geen carrière gehad. Ze hebben mijn carrière gered toen ik op het punt stond te stoppen en zonder hen zou ik nooit in deze positie zijn geweest. Ze hebben een enorm verschil gemaakt en dit seizoen rijd ik met mijn helm in de RACB-kleuren om hen te bedanken voor hun steun in de afgelopen drie seizoenen en om mijn waardering te tonen voor wat ze voor mij hebben gedaan.”

Foto: FIA WTCR

 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 30 april 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons