van der Horst

Gilles Magnus: “Deze zege is mijn geschenk aan het team”

Winst voor Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Winst voor Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Onze landgenoot wist het FIA WTCR-seizoen op de mooist mogelijke manier af te sluiten: aan het stuur van zijn Comtoyou Audi RS 3 LMS legde hij beslag op de zege in wat de laatste wedstrijd was van de huidige incarnatie van het wereldkampioenschap voor toerwagens.
Nadat hij in Bahrein een nulscore moest laten optekenen wist Gilles Magnus dit weekend bij de slotmanche van het FIA WTCR in Saoedi-Arabië de scheve situatie recht te zetten.

“Al bij de start van de meeting voelde ik dat er op dit circuit – waarbij de helft van de F1-omloop werd gebruikt – wel een en ander mogelijk zou zijn”, stelde rijder van het RACB National Team.

 Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
“Dat bleek ook in de eerste fase van de kwalificaties. Jammer genoeg miste ik een rempunt in Q3, waardoor ik dat niet helemaal kon bevestigen. Ik moest tevreden zijn met de vijfde plaats. Omdat ik na de aanrijding in Bahrein ook een gridstraf kreeg kon ik pas als achtste vertrekken. In samenspraak met het team heb ik dan Mikel Azcona aangevallen, om te vermijden dat hij ‘onze’ Audi’s punten zou ontfutselen. Na een paar ‘gespierde’ duels kon ik de nieuwe wereldkampioen voorblijven en finishte ik als vijfde. Ik denk niet dat ik veel beter had gekund. Op bepaalde delen van het circuit miste mijn auto wat snelheid.”

Voor de tweede en laatste race vertrok Gilles Magnus van op de zesde plaats. “We namen het risico om de afstellingen wat te wijzigen, om het gebrek aan snelheid uit de eerste race weg te werken. Door een goede start kwam ik al snel op de vierde plaats te liggen. Nadien bekeek ik even de strijd tussen de eerste drie, en ik kon van hun onderlinge duels gebruik maken om de leiding te nemen en die eerste plaats tot aan de finish te behouden. Het kampioenschap afsluiten met een overwinning, dat is gewoonweg prachtig. Ik kon van geen beter slot dromen. Deze overwinning is mijn geschenk aan het hele Comtoyou-team, dat na Bahrein alles uit de kast heeft gehaald om de beschadigde bolides opnieuw helemaal tip top in orde te krijgen.”

RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 29 november 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons