van der Horst

Gilles Magnus en het RACB National Team opnieuw aan de slag in FIA WTCR

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi Sport
Onze landgenoot, sinds kort officieel Audi-fabrieksrijder, verdedigt voor het vierde opeenvolgende seizoen de kleuren van het RACB National Team, in het kampioenschap waar hij zich voor het eerst in de kijker reed. Sinds 2019 verdedigt Gilles Magnus met brio de kleuren van het RNT, in één van de meest hoogstaande kampioenschappen in de internationale autosport: het FIA WTCR. Zijn seizoen 2021 werd bekroond met een eerste plaats in de WTCR Trophy en een tweede bij de Juniors. Bovendien droeg Magnus meer dan zijn steentje bij aan de tweede plaats van het Belgische Comtoyou in het teamkampioenschap. Zijn goede prestaties aan het stuur van de Audi RS 3 LMS leverden hem dan ook het statuut van ‘Audi Sport Customer Racing Official Driver’ op.
“We zijn ontzettend blij dat we samen met Gilles ons doel hebben bereikt. In het spoor van Thierry Neuville en Stoffel Vandoorne mag de RACB er trots op zijn opnieuw een jong talent naar het internationale racetoneel te hebben gebracht”, benadrukt Geoffroy Theunis, general manager van het RACB National Team. "In drie seizoenen heeft hij bewezen bij de besten te horen. De officiële kleuren van Audi kunnen verdedigen mag voor Gilles een groot succes worden genoemd.”

Dit jaar zal Gilles Magnus opnieuw in het FIA WTCR-kampioenschap en voor de Belgische Comtoyou renstal de zwart-geel-rode kleuren verdedigen.“We weten ondertussen dat Gilles een dubbel programma zal afwerken, zowel in GT3 als in de toerwagenracerij”, vervolgt Geoffroy Theunis. “Wij zullen hem steun blijven verlenen en rond zijn prestaties in de FIA WTCR blijven communiceren, zoals we ook in het verleden al deden. Onze landgenoot (22 jaar) is meer dan ooit een locomotief voor de Belgische autosport, een geslaagd voorbeeld voor jongere rijders. Gilles dankt dit succes aan zijn talent, zijn niet-aflatende inzet en het harde werk van zijn team.” 

Foto: RACB National Team

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 22 april 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons