van der Horst

Gilles Magnus gaat voor zeges in WTCR

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Ondanks de gezondheidscrisis en de precaire omstandigheden hebben de verantwoordelijken van het RACB National Team alles uit de kast gehaald om hun vertegenwoordigers een aantrekkelijk programma te kunnen aanbieden. In WTCR mikt Gilles Magnus met zijn Audi RS 3 LMS van Comtoyou Team Audi Sport op minstens één zege. Rallyrijders Tom Rensonnet en Renaud Herman komen dan weer zowel in België als in Frankrijk in actie in de Renault Clio Trophy, met een wagen uit de ateliers van CRT Sport.
Na in 2020 om de gekende redenen een wat vreemd seizoen te hebben beleefd zouden de omstandigheden zich in de loop van de komende maanden moeten normaliseren. Zo kan Gilles Magnus na een eerste leerjaar zijn ervaring in de WTCR verder uitbouwen. Hij zit nog steeds aan het stuur van een Audi RS 3 LMS van Comtoyou Team Audi Sport, waar hij de teamgenoot van de ervaren Fred Vervisch wordt. Ook de bolide van laatstgenoemde zal trouwens in de vertrouwde zwart-geel-rode kleuren worden getooid, om nog eens extra in de verf te zetten dat het hier om een volledig Belgisch team gaat.

Gilles Magnus
Gilles Magnus
“Ik ben me terdege bewust van de kansen die me worden geboden”, stelt de jongeman die vorig seizoen tot beste rookie werd gekroond. “Ik kan opnieuw aan de start komen met een competitieve bolide van een Belgisch team, en heb bovendien één van de beste rijders van het kampioenschap als referentie. Voor mijn tweede seizoen op dit hoge niveau ben ik het aan mezelf verplicht om beide voetjes op de grond te houden, maar niet zonder enige ambities te koesteren. Ik weet ondertussen dat dit een kampioenschap van heel hoog niveau is. Minstens een tiental rijders kunnen aanspraak maken op de titel. Op de ene omloop kan je helemaal voorin strijden, op het andere… helemaal niet. Op de kalender van acht meetings prijken trouwens vijf circuits waar ik nog nooit gereden heb, waarvan drie in Azië. Maar ik wil op mijn elan van vorig jaar doorgaan, met de ambitie om opnieuw pole posities en een maximum aan podiumplaatsen te veroveren. Ik wil eigenlijk minstens één race winnen. In de loop van het seizoen zullen we een eerste balans opmaken, en wie weet… Misschien moeten we dan de lat zelfs wat hoger leggen?”

Foto: FIA WTCR, RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op donderdag 15 april 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons