van der Horst

Gilles Magnus hoopvol voor Vallelunga

Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus kende een behoorlijk lastig weekend in Vila Real en onze landgenoot is belust op revanche na de magere puntenoogst in Portugal waardoor hij naar de zesde plaats in de stand is teruggevallen. Met temperaturen tot 40C° verkiest de Audi Sport-piloot ongetwijfeld een ontspannend weekendje aan de rand van het zwembad, maar wanneer de taak roept tekent Magnus maar wat graag present. Zeker nu hij goede herinneringen bewaart aan zijn eerste bezoek aan de Autodromo Vallelunga Piero Taruffi, inmiddels drie jaar geleden.
"In 2019 nam ik er inderdaad deel aan de FIA Motorsport Games TCR voor Team Belgium en houd er goede herinneringen aan over. Het is altijd leuk weer te keren naar een omloop waarop je competitief was. Ik won er destijds de tweede race na vanop de pole te zijn gestart en eindigde ook tweede in de eindstand.

Dit weekend kondigt zich zwaar aan. Niet alleen om snel te zijn -  we hebben nog steeds 40kg succesballast mee aan boord - maar ook fysiek, nu de temperaturen in de auto tot 60C° kunnen oplopen.

We zien wel, normaal zouden we hier toch competitiever voor de dag moeten kunnen komen dan in Vila Real. Deze omloop ligt de Audi RS 3 LMS immers wat beter. Ik maak er het beste van en hoop punten te scoren, de top 10 halen in qualifying is alvast mijn eerste objectief!"
aldus de Comtoyou-piloot die reeds halsreikend uitkijkt naar zijn eerste deelname aan de 24U van Spa, volgende week.

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 22 juli 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons