van der Horst

Gilles Magnus neemt deel aan FIA Motorsport Games

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
De Fédération Internationale Automobile (FIA) organiseert van 30 oktober tot 3 november de eerste editie van de Spelen van de gemotoriseerde sporten in Rome. België is vast van plan om er met een sterk team aan de start te komen, met gerechtvaardigde medaille-ambities. Ons land kan rekenen op Gilles Magnus, vertegenwoordiger van het RACB National Team, om in TCR de nationale kleuren te verdedigen.
Voor het GT-team, een F4-rijder, een gemengd duo in karting en een e-gamer worden nog kandidaten gezocht. Indien u denkt in één van deze disciplines te kunnen schitteren, aarzel dan niet om voor 15 september uw kandidatuur met begeleidende motivatiebrief op te sturen.

Op initiatief van de FIA en SRO telt de autosport voortaan zijn eigen Olympische Spelen. Een groep rijders zal hun land in verschillende disciplines vertegenwoordigen. Dit jaar worden de FIA Motorsport Games in de streek rond Rome, Vallelunga meer bepaald, afgewerkt van 30 oktober tot 3 november.

Ook België zal, via de RACB, een delegatie van zijn beste vertegenwoordigers afvaardigen in de hoop medailles binnen te rijven. Als lid van het RACB National Team is Gilles Magnus de facto geselecteerd om ons in TCR te vertegenwoordigen. Ons land hoopt echter ook in andere categorieën goede resultaten binnen te halen, en misschien zelfs medailles te veroveren. Voor elk van hen werden er regels opgesteld.

GT Cup

Het team wordt samengesteld door twee amateurrijders (individuele kandidaturen worden niet weerhouden), met als statuut Bronze/Bronze of Bronze/Silver. In de GT Cup wordt er tussen vrijdag en zondag zes uur gereden. Na twee races van een uur zal de finale – ook een uur – bepalen, wie de medailles binnenhaalt.

Formule 4 Cup

Deze hybridewagens, speciaal voor het evenement gebouwd, worden geleverd door Hitech GP. Ze beschikken allemaal over identieke afstellingen en een beperkt aantal banden. De data worden gedeeld door alle rijders en ingenieurs. De rijders die weerhouden worden beschikken over maximaal twee seizoenen ervaring in F4.

Karting Slalom

Deze discipline richt zich op jongeren tussen 14 en 16, zonder licentie of ervaring. De competitie wordt afgewerkt in de vorm van een parallelle aflossingsslalom. Ieder team bestaat uit een jongeman en een jongedame.

E-Gaming

De competitie wordt afgewerkt op Gran Turismo Sport op PlayStation 4. Onder supervisie van e-gamingspecialisten, een wedstrijdleider en FIA-commissarissen, wordt ze gehouden op twaalf racesimulators. Om in aanmerking te komen is het niet nodig om over enige 'echte' race-ervaring te beschikken of om over een rijderslicentie te beschikken.

Zin om deze uitzonderlijke ervaring op de FIA Motorsports Games 2019 als deel van de Belgische delegatie af te werken? Aarzel dan niet om uw kandidatuur met begeleidende brief voor 15 september naar de RACB te sturen, op volgend adres: sport@racb.com. Tel: 02 287 09 62.

Alle kandidaturen worden door het selectiecomité van de RACB bestudeerd. Elke weerhouden kandidaat zal nadien over de sportieve en financiële implicaties van het project worden ingelicht.


Persbericht RACB - Foto Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 28 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons