van der Horst

Gilles Magnus verkozen tot Rookie van het jaar door de RACB

Gilles Magnus heeft een druk eindejaar gehad. Na drie goede testen, eerst in Estoril met de Formula Renault 2.0 en met de Duitse F4, volgde ook nog testwerk in Adria met de Italiaanse F4. Tussendoor waren er ook nog de prijsuitreikingen en andere feestelijkheden
  • VR Racing
Eerst was er het gala van de Franse federatie, FFSA, in Parijs, in aanwezigheid van de voormalige F1-rijders Jean Alesi en Jacques Lafitte, maar ook huidig F1-rijder Esteban Ocon en de GP2-kampioen Pierre Gasly. Gilles ontving er zijn trofee als Frans kampioen F4.
 
Een goede week later werd de amper 17-jarige rijder gehuldigd tijdens de traditionele gala-avond van de RACB Awards op de Brusselse Heizel. In aanwezigheid van meer dan 650 persoonlijkheden uit de Belgische autosport, waaronder zelfs Mijnheer Jacky Ickx, maar ook onze vicewereldkampioen rally Thierry Neuville (Driver of the Year) en de nieuwe teamgenoot van Fernando Alonso bij McLaren-Honda F1, Stoffel Vandoorne, werd Gilles naar voren geroepen om een schitterende trofee in ontvangst te nemen.
 
De jury van de RACB, de Belgische autosportfederatie, kende Magnus de titel van Rookie of the Year 2016 toe, met andere woorden de autosporthoop van 2016. Het werd een trofee die hem werd uitgereikt door de drievoudige winnaar van de 24 Uur van Le Mans, André Lotterer.

Ik ben erg trots op die verkiezing”, vertelt een emotionele Gilles Magnus. “Het is een schitterende manier om een zeer geslaagd seizoen af te sluiten. Ik wil dan ook iedereen bedanken, vanuit de grond van mijn hart die dit mede mogelijk heeft gemaakt. Ik ga in 2017 en de komende seizoenen deze titel trachten te bevestigen. Ik wens iedereen bij deze een zeer fijn eindejaar en heel binnenkort volgt ook nieuws over mijn programma in 2017. Deze prachtige erkenning door de RACB motiveert me nog meer om ook nieuwe partners te vinden om mijn autosportcarrière verder te zetten.

Renault BelgiumSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 28 december 2016.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons