van der Horst

Gilles Magnus wint TCR Stuurwiel 2019

Gilles Magnus wint TCR Stuurwiel
Gilles Magnus wint TCR Stuurwiel
De laatste fase van het TCR Stuurwiel 2019 vond van zondag tot dinsdag plaats in het Audi Motorsport Competence Center in het Duitse Neuburg. Onder het waakzame oog van de RACB National Team jury, die voor de gelegenheid het gezelschap kreeg van Tom Kristensen, werd Gilles Magnus uit de vijf opgeroepen finalisten tot winnaar uitgeroepen. De jongeman zal in de TCR Benelux 2019 een Audi RS 3 LMS in de kleuren van het RACB National Team besturen.
Voor de finale van het TCR Stuurwiel 2019, gehouden van 25 tot 27 november, speelden de moeilijke weersomstandigheden een belangrijke rol.

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Het niveau van de vijf finalisten lag bijzonder hoog”, stelde Marc Duez na afloop. Elk van de kandidaten liet zich dan ook van zijn beste kant zien. “In een eerste fase leerden ze het selectieve tracé kennen aan het stuur van een standaard Audi R8, met Tom Kristensen aan het stuur van de Leading Car. Vervolgens bestuurden de finalisten een Audi RS 3 LMS uit de ateliers van Comtoyou Racing, waarbij ze elk een nieuw setje banden kregen. Zo konden de deelnemers niet alleen tonen hoe snel ze zijn, maar ook in hoeverre ze in staat zijn om de bandenslijtage onder controle te houden.”

Na afloop van de beraadslaging van de jury was het Gilles Magnus die tot winnaar van het TCR Stuurwiel 2019 werd uitgeroepen.

Tom Kristensen
Tom Kristensen
Deze selectie bleek van een uitstekende kwaliteit, met kandidaten die elk een mooie toekomst in de autosport hebben”, stelde Tom Kristensen. “Omdat de regen zo hevig was, moesten de kandidaten het soms met heel weinig grip stellen. Gilles Magnus maakte door zijn aanpassingingsvermogen indruk op ons. Ondanks zijn kleine ervaring aan het stuur van een toerismewagen, wist hij de hele selectie lang progressie te boeken en de dag met de beste tijd algemeen af te sluiten.”

RACB National Team
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 27 november 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons