New Race festival: Gilles Smits en Stienes Longin winnen eerste race

Stienes Longin
Speedlover-rijder Gilles Smits heeft de eerste race van de Benelux Racing Series gewonnen, die bestaat uit de Porsche Sprint Trophy Benelux en de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Alexander Goddijn won de Porsche Cayman GT4-klasse, Stienes Longin de allereerste race uit de geschiedenis van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Sam Dejonghe die van op de pole bij de BMW's vertrok, viel met nog tien minuten te gaan stil, waardoor hij pas negende werd in zijn BMW-klasse en 21ste algemeen.
Sam Dejonghe - BMW M2 CS Racing Cup
De tijden van de BMW M2 CS-bolides lagen erg dicht bij die van de Porsche Cayman GT4 in deze verder rustig verlopen race. Sam Dejonghe en Stienes longin splitsten het merendeel van de race de GT4's. Dejonghe viel echter stil op de Sacramentsheuvel met nog tien minuten te gaan, waardoor Longin voorbij raakte en de zege pakte terwijl Dejonghe terugviel tot de negende plaats in de BMW-ranking. Vermoedelijk lagen motorische problemen aan de basis van de panne van Dejonghe, die eerder op de dag nog de pole pakte. Giovanni Scamardi en Raf Beliën vervoegden Longin op het podium. In de Am-klasse van de BMW-categorie was het ook erg 'close' tot aan de vlag. Gary Terclavers (AR Performance) eindigde uiteindelijk voor Alex Biddeloo (Snap-on Racing) en Joeri Janssens (Belgium Racing).

Start race 1 Benelux Racing Series Zolder
John de Wilde (SpeedLover) startte van op de pole bij de Porsches, maar moest na een race lang durend duel zijn meerdere erkennen in teamgenoot Gilles Smits. Lucas van Eijndhoven legde beslag op de laatste podiumplaats, terwijl Wim Meulders en Niels Troost de top vijf vervolledigden.

Alexander Goddijn - Porsche Cayman GT4
Niels Troost duwde mid-race Team GP Elite GT4-racer Ronald Bezuur van de weg aan de Villeneuve Chicane. Bezuur moest uiteindelijk opgeven en eindigde zijn race in de pits en was de enige van de 23 starters die de finishvlag niet zag. De zege in de GT4 klasse ging naar Alexander Goddijn die op het podium het gezelschap kreeg van Tijn Jilesen en rookie Benjamin Paque.

De volledige resultaten vindt u hier.

Morgenochtend vindt de tweede race van de Benelux Racing Series plaats om 10u15.

Foto's: Martijn Wouters  & Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Nationaal op zaterdag 8 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.