van der Horst

Ginetta GT5 Challenge bezoekt Spa-Francorchamps in 2013

Ginetta kondigde vandaag aan dat de Ginetta GT5 Challenge uit Groot-Brittannië naar België trekt. De buitenlandse trip van het Britse kampioenschap zal in het weekend van 13 en 14 juli de stap zetten richting Spa-Francorchamps om een meeting te betwisten in het kader van de 25 Hours of Spa. Ook de Zweedse Ginetta GT5 Challenge zal richting België trekken voor een gezamelijke race met hun Britse collega's.
  • Skylimit Events
Normaliter rijdt het kampioenschap samen met het British GT en de Britse F3, maar een weekend gaat de Ginetta GT5 Challenge komend seizoen vreemd en trekt de karavaan richting de Ardennen voor de 25 Hours of Spa. Tijdens dat weekend komen traditioneel de kevers in actie, sinds vorig seizoen BE Trophy gedoopt. Dit jaar zal ook de Formule Renault 1.6 NEC Junior deel uitmaken van het programma, naast dus de Ginetta GT5 Challenge welke drie heats van twintig minuten zal afwerken. De kost van een race te Spa is volgens de promotoren identiek aan één aan de overkant van Het Kanaal. Daarnaast zal zoals vermeld ook de Zweedse Ginetta GT5 Challenge het startveld vervoegen in Spa, al zullen beide kampioenschappen individueel punten scoren voor hun eigen klassement. De organisatoren beloven echter wel een heuse "European Ginetta GT5 Challenge Champion" titel uit te reiken aan die piloot die tijdens het weekend het meeste punten weet te verzamelen.



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 21 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H of Francorchamps.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons