van der Horst

Ginetta LMP3 in trek bij klantenteams

Ginetta G61-LT-P3
Ginetta G61-LT-P3
Met het oog op de komende vernieuwde reglementen voor de LMP3 klasse toonden deze zomer de vier verkozen constructeurs hun nieuwe strijdros. Nadat Ligier al bevestigde dat United Autosports de JS P320 zal inzetten in de European Le Mans Series en Michelin Le Mans Cup, kan nu ook Ginetta Cars rekenen op de interesse van verschillende teams.
  • Dreamdrive
Sinds het eerste publieke vertoon van de Ginetta G61-LT-P3, heeft de wagen al serieus wat testkilometers afgelegd op Britse circuits en dat zonder enige vorm van problemen te ondervinden, volgens dailysportscars. Daarnaast is men van plan om nog meer tests af te werken naar aanloop van het nieuwe seizoen. Voor deze testen doet men niet alleen beroep op hun eigen fabriekspiloten, maar look andere rijders mogen een test met de nieuwe LMP3 afleggen, wat strategisch een schot in de roos blijk om klantenteams te overhalen.

ARC Bratislava - Ginetta LMP3
ARC Bratislava - Ginetta LMP3
Op dit moment bevestigt Ginetta dat er al zeker zes wagens klaar zijn voor levering en dat het de productie van de nieuwe LMP3 zal verhogen om de aanvragen te kunnen volgen. Hiermee zou Ginetta een wederoptreden maken in de laagste LMP-klasse, nadat men aanvankelijk ook aanwezig was bij de eerste generatie LMP3-wagens, maar moeite had om een vuist te maken tegen de Norma M30 LMP3 en Ligier JS P3.

Foto's: Ginetta Cars - Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op dinsdag 17 december 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons