van der Horst

Girl Power moet Belgium Racing naar vijfde zege stuwen in 24H Zolder

Belgium Racing WAGs
Belgium Racing WAGs
Belgium Racing is recordhouder qua aantal zeges in de 24 Hours of Zolder en trekt bijgevolg met torenhoge ambities richting de Limburgse klassieker. Het #99 van kampioenschapsleiders Nicolas Saelens en Dylan Derdaele krijgt voor de 24 Hours of Zolder versterking van niemand minder dan ex-winnaars Marc Goossens en Kenneth Heyer.

“We wonnen de 24 Hours of Zolder al vier keer op rij en dat heeft niemand ons ooit voor- of nagedaan. We mogen, neen moeten, dus met ambitie naar deze wedstrijd afzakken”, stelt Dylan Derdaele enthousiast. “We willen absoluut winnen en daarom hebben we met Marc Goossens en Kenneth Heyer twee jongens aangetrokken die niet alleen weten wat nodig is om deze race te winnen, maar ook Belgium Racing door en door kennen. No Team, No Glory, dat is onze leuze en die maken we elke race opnieuw waar. Bij de 24 Hours of Zolder kunnen we altijd rekenen op een flinke twaalfde man en dat gaat dit jaar niet anders zijn. We verwachten heel wat fans, maar de steun komt zoals steeds ook van binnenuit. Dit jaar gaan de echtgenotes van alle rijders nog een stapje verder. Zij hebben namelijk samen een photoshoot gedaan met als enige doel ons naar de zege te stuwen. Rasechte Girl Power!”

Hoewel Belgium Racing de 24H of Zolder al meermaals won, jaagt Nicolas Saelens dit jaar zijn eerste zege na. “Vorig jaar pakten we de Belgische titel en ook dit jaar voeren Dylan en ik het kampioenschap aan. Een algemene zege in de 24 Hours of Zolder ontbreekt echter op mijn palmares en dus gaan we er alles aan doen om dat hiaat op te vullen. Met Kenneth en Marc beschikken we bovendien over een zeer sterk en goed gebalanceerd rijderskwartet. Ik ben er klaar voor!”

Marc Goossens is Program Manager bij Belgium Racing, maar trekt voor de gelegenheid het racepak terug aan. “In een etmaalrace moet alles goed zitten, de snelheid, de strategie, maar zeker ook de rijdersbezetting. Ik ben daarom heel blij dat Kenneth opnieuw zijn weg gevonden heeft naar de Belgium Racing-familie. Er loopt namelijk één rode lijn door onze vier zeges in de 24 Uur: telkens waren Dylan en Kenneth deel van de winnende combinatie. Kenneth kent dus het klappen van de zweep. Hij is bovendien een zeer professionele en veelzijdige rijder met bakken ervaring. Naast een vijfde zege voor het team, jaag ik zelf overigens een zevende recordzege na. Als we winnen, zou mij dat alleen recordhouder maken, van een extra motivatie gesproken!”

Hoewel Belgium Racing het Belcar Endurance Championship met de Porsche 911 type 992 afwerkt, ruilt het team die wagen bij de 24 Hours of Zolder in voor een exemplaar van de vorige generatie. “We konden een nagelnieuwe Porsche 911 type 991.2 op de kop tikken en volgens ons is dat het uitgelezen strijdwapen om de 24 Hours of Zolder te winnen”, stelt teamchef Jan Gabriëls. “Belgium Racing kent de wagen als zijn broekzak en door met deze wagen te racen, vermijden we bovendien mogelijk problemen met de Porsche 992 waarmee we afgelopen week de Porsche Carrera Cup Benelux betwisten en die we de week na de 24 Uur in datzelfde kampioenschap zullen inzetten; een kampioenschap waar we trouwens ook op kop staan in de rangschikking. Tot slot zetten we nog een tweede wagen in voor de etmaalrace in Zolder, maar daarover later deze week meer.”

De actie begint op Circuit Zolder op donderdag, met de trainingen en kwalificaties. Op zaterdag staat de warm-up op het menu, waarna om klokslag 16u vervolgens de etmaalrace op gang wordt gevlagd.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 21 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons