van der Horst

Glansprestatie van Belgium Racing bij Belcar-seizoensopener

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing werkte afgelopen weekend op Circuit Zolder de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship 2023 af. Het Limburgse team zette twee exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup in en besloot de wedstrijd over 180 minuten op het podium. Toch heerste er nadien allerminst een gevoel van tevredenheid, al diende Belgium Racing daarbij beslist niet in eigen boezem te kijken.
  • 24 Hours of Zolder
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Onder een stralende zon werd op Circuit Zolder de openingsmanche van het Belgisch kampioenschap uithouding op gang gevlagd. Dylan Derdaele vatte in zijn Porsche 911 GT3 Cup #99 die hij deelde met Michael Cool de wedstrijd aan vanaf de tweede startrij, net voor teamgenoot Jos Menten die op de zusterwagen #98 team vormde met Koen Wauters. Na iets meer dan een uur wedstrijd lag de Belgium Racing tandem bovendien op kop van de race, maar ondanks vlekkeloze pitstops en een foutloze wedstrijd van alle rijders, moesten beide wagens uiteindelijk hun meerdere erkennen in de intrinsiek snellere Lamborghini en Audi. Als troostprijs mochten Dylan Derdaele en Michael Cool niettemin mee op het algemene podium plaatsnemen. Bovendien pakte Belgium Racing een solide dubbel in de Porsche Endurance Trophy Benelux, het klassement voor alle deelnemende Porsche. Toch waren de troepen van Jan Gabriëls en Patric Derdaele met hogere ambities naar Zolder afgezakt.

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Missie geslaagd”, vatte teamchef Jan Gabriëls na afloop de race samen. “We zochten bij deze eerste race van het seizoen vooral de bevestiging dat het team de organisatorische veranderingen tijdens de wintermaanden goed verteerd had. Op zaterdag kwalificeerden beide wagens zich als eerste en tweede Porsche, waarbij we enkel de beide Lamborghini en de Audi moesten voorlaten. Dat we vervolgens ook de wedstrijd afsloten op een derde plaats algemeen, en bovendien met een dubbel in de Porsche Endurance Trophy Benelux, is simpelweg een schitterende beloning voor het harde werk van al onze jongens. Noch de rijders, noch de monteurs lieten steken vallen en had de organisatie de Balance of Performance – die de verschillen tussen de verschillende wagens wat moet nivelleren – beter uitgewerkt, dan hadden we op koers gelegen voor een algemene zege.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Belgium Racing staat er terug, maar organisator Circuit Zolder heeft gefaald”, analyseerde teameigenaar Patric Derdaele aan de voet van het podium. “We startten met de belofte dat men een Balance of Performance zou uitwerken zodat Porsche, Audi en Lamborghini rechtstreeks konden strijden. We zijn vandaag echter niet op onze waarde geklopt en dat valt me zwaar. We vechten tegen wagens die intrinsiek enkele seconden per ronde sneller zijn en dat is geen gelijke strijd. Alle ingrediënten zijn aanwezig om van het Belcar Endurance Championship opnieuw een nationaal en internationaal succes te maken, maar op deze manier gooit men zijn eigen ruiten in. Dit moet anders, dit moet beter.”

De volgende manche van het Belcar Endurance Championship vindt over drie weken plaats. Dan staat er op het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps een avondrace op het menu over drie uur.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 16 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons