van der Horst

Glenn Haverals opent hypermoderne carwash in Turnhout

Carwash Planet Turnhout
Carwash Planet Turnhout
Voormalig Ichiban Racing-bezieler Glenn Haverals start samen met zijn vrouw Annick Van Winckel een hypermoderne carwash in de Muizenvenstraat in Turnhout. Het afgelopen jaar werkte het duo hard aan de voorbereidingen voor de opening, die dit weekend plaatsvindt. De nagelnieuwe wasstraat bevindt zich in een nieuw opgetrokken complex van 2500 m2 en biedt ook ruimte voor een professionele behandeling van de lak en ramen van de wagen. De opening is echter niet het einde van de ambitieuze plannen van de Kempenaren...
Carwash Planet Turnhout
Carwash Planet Turnhout
"Annick en ikzelf hadden reeds een aantal jaar het plan opgevat om een project als dit uit de grond te stampen", legt Haverals uit. "Heikelpunt was evenwel het vinden van een geschikte locatie. Toen we deze grond van meer dan 5000m2 konden aanschaffen, zagen we eindelijk een mogelijkheid om onze plannen tot uitvoering te brengen en was Carwash Planet geboren. We werken met zeer veel aandacht voor het milieu; in de wasstraat vindt je uitsluiting LED-verlichting en we gebruiken biologisch afbreekbare producten en vangen regenwater op dat wordt gefilterd tot osmosewater en waarvan we na gebruik telkens 93% recupereren. Ook op vlak van wachttijd willen we alles tot een minimum beperken; er kunnen 120 wagens per uur passeren door onze wasstraat en nadien is er ook voldoende overdekte ruimte om (gratis) te stofzuigen via onze stofzuigerinstallatie en automatische mattenreiniger. Dit weekend openen we officieel onze zaak en ter ere daarvan prijzen we alle wasbeurten aan vijf euro."

Glenn Haverals
Glenn Haverals
De plannen voor het complex in Turnhout reiken echter veel verder dan louter een carwash. "We werken nog aan een verdere uitbreiding het komende jaar, met het optrekken van een extra gebouw, het construeren van een bijkomende verdieping en het opzetten van een lounge-area met zicht op een stockage voor klassieke wagens. Verder gaan we naast de wasstraat een zone voorzien waar we een complete welness aanbieden voor wagens. Die dienst gaan we brengen onder de noemer 'Ichiban Detailing', een knipoog naar ons raceteam van weleer", stelt Haverals trots.

Carwash Planet Turnhout
Carwash Planet Turnhout
"Die welness-zone richt zich onder meer op een volledige professionele reiniging van het interieur en een bescherming van het exterieur via Ceramic Pro, waarvan we verdeler worden in de regio", valt Annick Van Winckel haar man bij. "Dat product laat toe om de wagen, en in het bijzonder de ruiten, te beschermen. Het aanbrengen ervan gebeurt in zes lagen en eenmaal de behandeling voltooid is, merk je een zeer grote verbetering wat betreft de krasgevoeligheid van de ruiten. Daarnaast biedt het product ook een extra beschermlaag die waterafstotend en vuilafstotend werkt waardoor de lak het minder zwaar te verduren krijgt.

Wie Carwash Planet een bezoekje wil brengen, kan alle dagen (zelfs op zondag en feestdagen) terecht in de Muizenvenstraat 4 in Turnhout.

Foto's: Arne Simons & Carwash Planet



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op vrijdag 7 juli 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons