van der Horst

Glenn Van Parijs combineert Duitse Carrera Cup met Benelux Cup

Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs kende een bewogen seizoen 2017. Aan het begin van het jaar beschikte de Limburger nog niet eens over een volwaardige racelicentie, terwijl hij nog geen 12 maanden later zowaar zijn eerste titel pakte. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux-kampioen uit de klasse B schakelt voor 2018 over naar de klasse A en komt daarnaast ook aan de start tijdens de hypercompetitieve wedstrijden van de Duitse Porsche Carrera Cup, zo vertrouwde Van Parijs toe aan Autosport.be
Glenn Van Parijs, Jan Gabriëls en Dylan Derdaele
Glenn Van Parijs, Jan Gabriëls en Dylan Derdaele
"Het is allemaal heel snel snel gegaan afgelopen seizoen", trapt Glenn Van Parijs met een vastbesloten glimlach een gesprek met Autosport.be af. "Ik heb gigantisch veel geleerd in 2017. Dat moest ook wel, want quasi alles was nieuw. Ik heb enorm goede begeleiding gekregen bij Belgium Racing door Patric (Derdaele n.v.d.r.) en in het bijzonder ook Jan (Gabriëls n.v.d.r.). Ik ben telkens in de beste omstandigheden aan de wedstrijden kunnen beginnen zodat ik mij kon focussen op het racen."

Glenn Van Parijs - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
Glenn Van Parijs - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
"Het nadeel van de aanpak afgelopen seizoen, is dat er echt weinig tijd was om bij te leren. We hebben een paar keer getest, maar het seizoensbegin was er vrij snel. Ik moest vaak de circuits nog leren kennen, terwijl ook het racen met Porsche en het sprintformat van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux nieuw was. De progressie naar het einde van het seizoen toe was enorm. Ik wil echter naar de toekomst nog groeien, vandaar enerzijds de overstap naar de klasse A uit de Benelux cup waar ook de snellere en meer ervaren jongens rijden. Anderzijds is dat ook de reden waarom ik volgend jaar de Duitse cup wil betwisten."

MRS GT-Racing - Porsche 991 GT3 Cup
MRS GT-Racing - Porsche 991 GT3 Cup
"In de wedstrijden bij onze Oosterburen ligt het niveau nog pakken hoger dan in de Benelux-races. Wij reden afgelopen jaar soms samen met de collega's uit de Franse en de Britse cup en ook daar zie je al verschillen. Het is echter van dergelijke competitie dat je bijleert en ik heb ook het gevoel dat ik telkens wanneer ik in de auto zit nog dingen oppik. Al die factoren hebben dus mee de keuze voor een programma in de Duitse Porsche Carrera Cup bepaald. Ik rijd daar met een Porsche 991 GT3 Mk. 2, net als in de Benelux-cup. Het team is wel anders, MRS GT Racing; de ploeg waarmee ik ook reeds racete tijdens de Gulf 12 Hours in Abu Dhabi en de 24 Hours of Dubai.

MRS GT-Racing - Porsche 991 GT3 Cup
MRS GT-Racing - Porsche 991 GT3 Cup
"Die laatste twee races zijn dan misschien wel geen sprintwedstrijden, maar het bood mij wel de kans om het team te leren kennen en ook heel wat uren door te brengen achter het stuur van de Mk. 2 Porsche 991. Die wagen is nieuw voor mij, gezien we afgelopen jaar reden met de eerste versie. Ik ben dus dankbaar dat ik van MRS GT de kans kreeg om plaats te nemen in één van hun twee wagens. Ik blijf echter Belgium Racing trouw, want met hen betwist ik de Benelux-cup. Die combinatie is ook voor hen interessant, want we kunnen de opgedane ervaringen meteen gebruiken voor de wagens van Patric en Jan."

Foto's: Niels Vaeck, Martijn Wouters, Bart Wouters & Belgium Racing pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 25 februari 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons