van der Horst

Glenn Van Parijs pakt rookie-podium in Porsche Carrera Cup Germany

Glenn Van Parijs - MRS GT Racing - Porsche 991 GT3
Glenn Van Parijs - MRS GT Racing - Porsche 991 GT3
Glenn Van Parijs blijft furore maken in de Belgische alsook de internationale autosport. Nadat hij vorig seizoen debuteerde in de autosport op circuit, werkt de Limburger dit jaar een dubbel Porsche-programma af. Hij betwist zowel de Benelux-Cup als de über-competitieve Duitse Carrera Cup. Dit weekend was er een clash tussen beide kampioenschappen en dus opteerde Van Parijs voor de Duitse Cup, een kampioenschap waar in de bovenste regionen eindigen geen evidentie is. Toch deed Van Parijs precies dat vandaag: hij finishte in de tweede race op de omloop van Spielberg als tweede rookie en als zesde algemeen in een veld met meer dan 35 identieke Porsche 911's.
De eerste race van het weekend verliep niet top voor Van Parijs, hij zag de finish niet. Race twee verliep veel beter, want de MRS-GT-rijder liet zijn beste prestatie tot dusver optekenen in het competitieve startveld van de Duitse Carrera Cup en reed op de Red Bull Ring in Oostenrijk als zesde over de meet, net na beste rookie Igor Walilko. De zege ging vandaag naar Thomas Preining, net als gisteren overigens tijdens de eerste race. De tweede plaats op zondag ging naar Michael Ammermüller, terwijl onze Noorderbuur Larry ten Voorde op de laatste podiumtrede mocht plaatsnemen.

De volgende wedstrijd van de Porsche Carrera Cup Germany is pas begin augustus, wanneer het kampioenschap wederom een meeting deelt met de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Het Duitse startveld krijgt dat weekend trouwens bezoek van de Porsche Carrera Cup Scandinavia, waardoor we meer dan 40 bolides op de piste moeten zien strijden...

Foto: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zondag 10 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons