van der Horst

Glenn Van Parijs tevreden na debuut Duitse Porsche Carrera Cup

Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs
Vorig jaar debuteerde Glenn Van Parijs nog in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en dit jaar voegt het Limburgse talent de uiterst competitieve Porsche Carrera Cup Deutschland toe aan zijn programma. Van Parijs wil een maximum aan ervaring opdoen om professioneel te groeien. In een gesprek met Autosport.be blikt de Limburger terug op zijn eerste weekend in de Duitse monomerkencup waarin hij volop in strijd was voor de top tien. Hij kwalificeerde zich als twaalfde en sloot beide wedstrijden af op een dertiende plaats.
Race 1 Porsche Carrera Cup Germany Oschersleben 2018
Race 1 Porsche Carrera Cup Germany Oschersleben 2018
"Voor de start van het weekend wist ik niet goed wat te verwachten", licht Glenn Van Parijs toe aan Autosport.be. "Het kampioenschap staat internationaal hoog aangeschreven en er treden heel wat grote namen en snelle youngsters in aan. Achteraf bekeken was dat absoluut niet nodig. Ja, er is nog een kloof van ongeveer een seconde met de absolute toppers, maar vlak daarachter is het ontzettend close. Win je enkele tienden, dan schuif je meteen enkele plaatsen op. Daarnaast is en blijft het sprinten op het scherpst van de snee, dus elk foutje betaal je cash."

MRS GT Racing - Porsche 991 GT3
MRS GT Racing - Porsche 991 GT3
"Het circuit is misschien ook niet het meest representatieve op de kalender", vervolgt Van Parijs die, net als in de enduranceraces in Abu Dhabi en Dubai enkele maanden geleden, de kleuren van MRS GT Racing verdedigde. "Op Oschersleben was het bijzonder moeilijk om in te halen en al zeker op de configuratie van de piste die wij gebruikten. De enige ogenblikken waarop je echt het verschil kan maken, zijn de kwalificatie en de start. Nadien is het zowat treintje rijden. Dat is enerzijds frustrerend, maar anderzijds heb ik me goed geamuseerd en heel wat dingen opgestoken. Ik weet waar me nu op te richten, zowel voor de volgende Carrera Cup-race op de Red Bull Ring als bij de eerste wedstrijd van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux later deze maand", besluit de MRS GT-rijder vastberaden.

Foto's: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 16 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons