van der Horst

Global Rallycross kampioen Heikkinen kiest voor Volkswagen (+ Video's crash LA)

Toomas Heikkinen
Toomas Heikkinen
De 22-jarige Toomas Heikkinen zal komend seizoen de kleuren van Volkswagen verdedigen in Rallycross. De jonge Fin richt zijn pijlen op de Europese en de wereldtitel rallycross met de Polo Supercar. De wagen wordt gebouwd door Marklund Motorsport en Heikkinen wordt de teammaat van Anton Marklund die vorig seizoen reeds een volledig Europees kampioenschap reed met de Volkswagen Polo. Na een seizoen van veel test- en ontwikkelingswerk wil het duo nu resoluut voor de titels gaan.
  • Hamofa Performance
Marklund versus De Keersmaecker in 2013
Marklund versus De Keersmaecker in 2013
De Fin die met een Ford Fiësta MK7 reeds in 2010 kampioen van Finland werd is de regerende kampioen 2013 in Global Rallycross. Hij pakte in een Ford Fiësta net naast de Finale in Finland, de enige wedstrijd van de RX Rallycross waarin hij aan de start kwam. In 2011 werd hij op piepjonge leeftijd nog zesde in het Europees Rallycross kampioenschap met een Saab 9-3 uit de stal van Per Eklund. Hij is momenteel ook actief in de Andros Tophy.

In 2012 liep het bijna slecht af voor de Fin tijdens de X Games in Los Angeles toen hij zich misrekende tijdens een van de spectaculaire jumps en zwaar gewond werd afgevoerd. Een jaar later werd hij kampioen en pakte de titel voor een hele rits aan Amerikanen.  Video's van de crash en de heropstanding treft u hieronder aan.





Foto's: Marklund Motorsport & Johnny Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op maandag 20 januari 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons