van der Horst

Glosso Circuit in Arendonk krijgt omgevingsvergunning

Glosso RX Circuit
Glosso RX Circuit
Het Glosso Circuit in Arendonk heeft vandaag bekendgemaakt dat het gisteren een goedkeuring voor de omgevingsvergunning heeft gekregen. Het circuit geeft zichzelf vier maanden de tijd om een kalender op te stellen en een aantal vereiste maatregelen te treffen, waaronder de bouw van een geluidswerende muur. Over de piste in Maasmechelen is er voorlopig nog geen nieuws, maar de aankondiging vanuit Arendonk impliceert dat, na homologatie, opnieuw het lange circuit gebruikt kan worden voor zowel nationale als internationale wedstrijden. Bijzonder goed nieuws dus... We geven hieronder het volledige bericht mee.
Beste Sportvriend,
Beste Allemaal,

Na een jarenlange administratieve en juridische strijd langs diverse openbare instellingen, delen we jullie mee dat we onze omgevingsvergunning hebben binnengehaald.

Op donderdag 26 maart 2020 hebben we van de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen onze goedgekeurde omgevingsvergunning verkregen. Deze vergunning bevat dwingende milderende maatregelen en heeft een looptijd van onbepaalde duur.

Voor de verwezenlijking van die maatregelen hebben wij als vzw echter toch wel een viertal maanden nodig. Het is ons streven om zo spoedig mogelijk een racekalender op te stellen, de opening van ons circuit te laten plaatsvinden, alsook enkele wedstrijden te organiseren. We zijn hierbij ook afhankelijk van de coronamaatregelen. We volgen de situatie op de voet en we gaan van start van zodra het mogelijk is.

Wordt vervolgd…


Met sportieve en vriendelijke groeten,

Bestuur van Glosso Circuit Arendonk vzw

 Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Rallycross Nationaal op vrijdag 27 maart 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons