van der Horst

Glosso R.T. Arendonk viert 50ste verjaardag met feestelijke heropening

1993-Laatste race voor het EK in Arendonk
1993-Laatste race voor het EK in Arendonk
Het weekend van 23 & 24 april wordt voor RT Glosso historisch; na een jarenlange strijd om de grote omloop opnieuw open te stellen voor nationale en internationale wedstrijden. Het Arendonkse Glosso Racing Team bereidt zich voor op een feestelijke heropening van het bekende rallycross-circuit aan het Schotelven. Ondertussen is het reeds een kleine 30 jaar geleden dat het circuit in Arendonk nog het Europees centrum was van de rallycross.
'Mister Rallycross' Martin Schanche wint laatste EK race in Arendonk in 1993
'Mister Rallycross' Martin Schanche wint laatste EK race in Arendonk in 1993
Na jarenlange inspanningen en strijd om het circuit en zijn omgeving gereguleerd te krijgen en de nodige vergunningen te verkrijgen, staan alle lichten terug op groen om dit voorjaar van start te gaan met rallycrosswedstrijden op het grote, vernieuwde “Glosso Circuit 2.0”. Een mooier geschenk voor haar 50e verjaardag kon de club zich niet wensen.

Om dit echter mogelijk te maken moest er aan heel wat vereisten voldaan worden. Vanwege de strenge voorschriften op gebied van milieu en omgevingshinder werden er indrukwekkende aanpassingen doorgevoerd. Zo werd er een speciale, metershoge veiligheidsmuur rond het ganse circuit geconstrueerd. Aan de noord- en westzijde werden daarenboven geluidswerende schermen geplaatst. De kostprijs van al deze investeringen is natuurlijk aanzienlijk en daarom wil de club uit Arendonk van de heropening gebruik maken om een fundraising te organiseren.

De officiële opening van het circuit op zaterdag 23 en zondag 24 april zal dus niet onopgemerkt voorbij gaan.

Martin Schanche, geflankeerd door Kenneth Hansen en Per Eklund in '93
Martin Schanche, geflankeerd door Kenneth Hansen en Per Eklund in '93
Op beide dagen organiseert Glosso demonstratieritten van rallycrosswagens en zal men via “DRIVE FOR GLOSSO” zelf als passagier kunnen meerijden met een echte rallycrosswagen om zo op zeer originele wijze kennis te maken met het volledig vernieuwde circuit.

Ook de toekomst zal gepresenteerd worden met een demonstratie van de rallycrosswagen van lokale piloot Viktor Vranckx, die met zijn elektrisch aangedreven wagen zal deelnemen aan het wereldkampioenschap RX2E.

Vermelden we nog even dat de toegang tot het evenement gratis is en dat er ruime parkeergelegenheid vlak bij het circuit voorzien is.

Foto's: Johnny Loix

Meer info op www.glossocircuit.be
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross op woensdag 6 april 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons