van der Horst

Goed debuut voor Dedecker en Strauven in Jerez

Thomas Strauven
Thomas Strauven
Met de openingsmanche van de Formula Winter Series, vond afgelopen weekend het debuut van Douwe Dedecker en Thomas Strauven in de Spaanse Formule 4 plaats. Onze beide landgenoten werkten in Jerez de FWS af, als voorbereiding op het komende Spaanse Formule 4 seizoen. In een bomvol veld van maarliefst 38 wagens wisten onze jonge talenten zich goed stand te houden.
Op het circuit van Jerez de la Frontera stonden afgelopen weekend drie races gepland. De weergoden waren niet altijd gunstig gestemd en dat maakte het er een moeilijk wedstrijdweekend van. Andrés Cardenas, Griffin Peebles en Juan Cota werden de uiteindelijke winaars, Cardenas is de eerste leider in de tussenstand.

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Langs Belgische zijde kenden we het debuut van Thomas Strauven, die eind vorig seizoen al eens proefde van de Spaanse F4 en Douwe Dedecker, die vorig jaar in de Britse F4 uitkwam. Onze landgenoten mengden zich in de strijd om de top tien en kunnen terugblikken op een mooi debuut. Strauven tikte in de eerste race op zaterdag als elfde aan en liet op zondag nog een dertiende en zeventiende plaats noteren. Dedecker draaide op zaterdag goed mee met de kop van het veld tot batterij problemen hem terugwierpen naar plaats zestien. Op zondag werd hij een keertje zeventiende en een keertje veertiende. 

Vanuit Nederlandse zijde was er het debuut van René Lammers en Tim Gerhards. Daarnaast viel ook de deelname van Lia Block, dochter van de betreurde Ken Block op. Zij staan respecitevelijk op een achttiende, 28e en 36e plaats in de tussenstand. 

Volgend weekend zijn de Formula Winter Series te gast in Valencia voor ronde twee van het kampioenschap. 

Foto's: Rodin Motorsport & GRS TeamDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 4 op maandag 12 februari 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons