van der Horst

Goede resultaten voor Dedecker en Van Langendonck tijdens WSK Euro Series in Lonato

Start OK
Start OK
Afgelopen weekend vond in het Italiaanse Lonato de eerste ronde van de WSK Euro Series plaats. Twee landgenoten namen het daar op tegen de wereldtop en deden dat niet onverdienstelijk. In verregende finales op zondag strandde Dries Van Langendonck op een zucht van het podium in de 60Mini klasse en werd Douwe Dedecker dertiende in de OKJ.
De Belgische inbreng ligt normaalgezien een stukje hoger, maar bij afwezigheid van onder andere Lenn Nijs, Luca Leistra en Ean Eyckmans die nog steeds met een ribblessure kampt, waren Van Langendonck en Dedecker de enige Belgische ijzers in het vuur.

Manuele Olivieri
Manuele Olivieri
Van Langendonck liet in de kwalificaties meteen een vierde tijd optekenen in de 60 Mini klasse. Ook na de heats verkeerde de Limburger in een kansrijke positie. Hij finishte zijn prefinale als tweede na Jan Przyrowsky en trok vol vertrouwen naar de finale. Daarin moest Van Langendonck van start aan de buitenkant waardoor hij enkele plekken moest prijsgeven. Maar de birelART fabrieksrijder vocht terug en wist ondanks een volgelopen luchtfilter vierde te worden. Hij strandt daarmee net naast het podium maar scoort wel zijn beste resultaat in de WSK tot nu toe. De Tsjech Jindirch Pesl won de finale en is daardoor ook leider in het kampioenschap. Enzo Tarnvanichkul en Manuele Olivieri werden tweede en derde.

Ook in de OKJ was onze enige landgenoot meteen bij de les. Douwe Dedecker pakte een zesde tijd in kwalificaties en hield deze ook na de heats vast. Na enkele stevige regenbuien verliep de finaledag in totaal andere omstandigheden. Dedecker moest in prefinale B van start en werd hierin vijfde wat hem P10 als startplaats voor de finale opleverde. Ook hier deed Dedecker het prima en kwam hij als achtste over de finishlijn. Helaas volgde een penalty na contact met een concurrent en viel Dedecker terug tot P13. Rashid Al Daheri, vrijdag nog 13e in de kwalificaties won uiteindelijk de finale voor Harley Keeble en Francesco Marenghi.

Arvid Lindblad
Arvid Lindblad
Luca Leistra laat het WSK avontuur met DPK Racing voorlopig links liggen. De Antwerpenaar verscheen in eigen huis aan de start van de Rotax Max Challenge Eurotrophy in Genk kwam als gevolg niet in actie in Lonato. Geen Belgen dus in de OK klasse waarin de Kart Republic fabriekspiloten de lakens uitdeelden. Arvid Lindblad was de snelste voor Ugo Ugochukwu en Brando Badoer. 

Marijn Kremers
Marijn Kremers
In de KZ schakelklasse was de zege opnieuw voor Nederlander Marijn Kremers. De ex wereldkampioen heerste in het nat en scoorde opnieuw een overwinning voor ervaren mannen Jeremy Iglesias en Pedro Hiltbrand die voor, respectivelijk, CRG en TonyKart een langverwacht podium uit de brand sleepten.

Foto's: WSK Karting Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 13 april 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons