van der Horst

Goodyear klaar voor de Dakar

Kamaz 43509
Kamaz 43509
Goodyear is trots aan te kondigen dat het partnership als officiële bandenleverancier met het KAMAZ-master team verlengd wordt. Beide partners kijken naar een succesvolle samenwerking uit en doen een gooi naar een het podium tijdens één van de meest veeleisende motorsportwedstrijden in de wereld, de Dakar-rally.​
Op 22 november vertrokken de KAMAZ-master’ vrachtwagens, voorzien van Goodyear banden, naar Saoedi-Arabië, voor hun deelname aan de 43ste editie van de marathonrally, die op 3 januari 2021 van start gaat.

Zoals de regels het willen, moeten de vrachtwagens op standaardbanden rijden, banden die voor iedere klant commercieel verkrijgbaar zijn. Tijdens de laatste wedstrijd was het KAMAZ-master team uitermate tevreden over de uitmuntende prestatie en de uithouding van de Goodyear ORD Off Road banden. Deze banden zijn perfect geschikt om te presteren in de meest uiteenlopende omstandigheden en zo reed het team naar de eerste en de tweede plaats van de wedstrijd.
“Het succes van het KAMAZ-master team op de standaard Goodyear banden, toont aan hoe performant en duurzaam deze banden in zeer extreme omstandigheden zijn. Hetzelfde mag verwacht worden van het volledige gamma van Goodyear en dat zowel voor on-road als off-road gebruik”, weet Maciej Szymanski, Hoofd Marketing voor Commercial Europe “Het beheer van een vloot of een bedrijf staat zeer dicht bij de aanpak van een race. Om goederen tijdig te leveren zijn alle elementen van belang. Enkel zo kan het leveren van de goederen gebeuren volgens de hoogste kwaliteitsnormen en naar de verwachtingen van de klant en tegelijkertijd kan alleen dan de efficiëntie van de vloot geoptimaliseerd worden. Net zoals in de Dakar kan dit enkel maar door een beroep te doen op de juiste uitrusting en partners.”

“Het is een zeer moeilijk jaar geworden. De pandemie heeft de voorbereiding van de trucks moeilijker gemaakt en ze had tevens een impact op de trainingsprogramma’s van de crews. Als we nu op het voorbije jaar terugblikken en rekening houden met de onuitgegeven situatie, dan kunnen we stellen dat het intens en hectisch was. We zijn onze partners dan ook zeer dankbaar dat ze aan boord gebleven zijn”, vertelt Vladimir Chagin, hoofd van het KAMAZ-master team “We zijn klaar voor deze race, de vrachtwagen is zeer solide en voorzien van de laatste technologie. In de Dakar zullen we eens te meer tonen tot wat we in staat zijn en we zullen onze partners en fans zeker niet ontgoochelen!” 

Het team verwacht veel van de nieuwe hightech oplossingen, maar ook van de vernieuwde onderdelen en de verbeteringen in de structuur van de 2021 KAMAZ-master Dakar trucks. De trucks zijn nu onderweg naar de haven van Marseille in het zuiden van Frankrijk, vanwaar ze naar het Arabische schiereiland zullen verscheept worden.
De 43ste Dakar start op 3 januari in Jeddah, Saoedi-Arabië. Na een tocht doorheen de woestijnen van het Arabische schiereiland finisht de caravan op 15 januari aan de oevers van de Rode Zee. Het parcours is volledig vernieuwd, met zeer uitdagende duinen van de eerste tot en met de laatste klassementsproef, maar ook rotspartijen en zeer snelle passages, met telkens andere uitdagingen voor de vrachtwagens, de banden en de teams, die uiteraard ook over uitmuntende rij- en navigatiekwaliteiten beschikken.

Het KAMAZ-master team zet vier KAMAZ-43509 racetrucks in de Dakar in. Het team doet een beroep op titelverdediger Andrey Karginov, - de winnaar van de Silk Road 2019 rally -, Anton Shibalov, Ayrat Mardeev en Dmitry Sotnikov. De teams willen hun reputatie in het klassement voor de vrachtwagens van deze legendarische en zeer zware competitie hooghouden.

Persbericht Goodyear



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op donderdag 10 december 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons