van der Horst

Goodyear test WTCR-band in Barcelona

Goodyear nu ook in WTCR
Goodyear nu ook in WTCR
Goodyear, de nieuwe officiële bandenleverancier in de WTCR voor de komende drie seizoenen, werkte zopas een tweedaagse test af op het Parcmotor-circuit in Castellolí, nabij Barcelona. De sessie verliep in samenwerking met de teams, waarbij alle vijf de merken die in 2020 aan de start komen met de nieuwe rubbers in actie kwamen tijdens zowel kwalificatie- als racesimulaties.
Goodyear komt met één enkele slick-specificatie die beantwoordt aan de specifieke vereisten van alle omlopen die de serie dit jaar aandoet. Voortgaand op tests tijdens VLN-wedstrijden in de Groene Hel zal de band dus ook geschikt zijn voor de meeting op de veeleisende Nürburgring Nordschleife waar de teams in het verleden reeds meermaals met klapbanden en andere bandenproblemen werden geconfronteerd.

De test stelde de teams na verloop in staat met lager cambersettings te rijden dan voorheen met de Yokohama,  waardoor de rijders langer optimaal gebruik van de band zullen kunnen maken.

De WTCR-teams stelden zich volgens Michael Butler, de UK Events Manager van Goodyear, coöperatief op. "Er werd nauw samengewerkt om de performance van de nieuwe band te optimaliseren. Een rijder deed een run over 60 km waarbij het verschil tussen de eerste en laatste ronde slechts een halve seconde bedroeg. Wat een team deed opmerken dat de lange duurzaamheid van de band een gewijzigde racestrategie met zich zal meebrengen".

Merken we nog op dat Goodyear enkel de WTCR-teams bevoorraadt en dat, waar men het in het persbericht over vijf merken heeft, er mag van uitgegaan worden dat er naast Honda, Lynk&Co, Hyundai en Cupra ook opnieuw Audi's op de grid zullen staan...

Foto: GoodyearSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 12 februari 2020.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons