van der Horst

Goodyear vernieuwt zomerbandengamma met lancering EfficientGrip SUV 2 & EfficientGrip Cargo 2

Goodyear EfficientGrip SUV 2
Goodyear EfficientGrip SUV 2
Nadat vorig jaar de EfficientGrip Performance 2 voor personenwagens gelanceerd werd, krijgt het EfficientGrip gamma nu ook een indrukwekkende update voor SUV’s en lichte goederenvoertuigen. Hiermee beantwoordt Goodyear aan de niet te stuiten opmars van zowel SUV’s als e-commerce. De rode draad is zoals steeds een verbeterde levensduur en sterkere remkwaliteiten op nat en droog wegdek.
Hogere kilometrage en uitzonderlijke prestaties op droog en nat wegdek ‘best in test’ Goodyear EfficientGrip SUV 2
Goodyear EfficientGrip SUV 2
Goodyear EfficientGrip SUV 2
“SUV’s maken een steeds groter deel uit van het Europese wagenpark”, vertelt Piotr Nagalski, marketingdirecteur voor Goodyear Europe. “De SUV’s zullen in Europa tegen 2025 43% van de nieuwe wagenverkoop uitmaken, waar dat in 2020 nog 37% was*. De twee belangrijkste eigenschappen waar SUV-rijders naar op zoek zijn in een band, zijn uitstekende remkwaliteiten en grip op nat wegdek**. Laat dat nu net zijn waar we bij de ontwikkeling van de EfficientGrip SUV 2 extra aandacht aan besteed hebben.”

De Goodyear EfficientGrip SUV 2 werd in het aprilnummer van het gerenommeerde Duitse automagazine Auto Bild verkozen tot testwinnaar in een uitgebreide vergelijkende test tussen tien zomerbanden voor SUV’s. De Goodyear band werd geprezen om zijn uitstekende rijkwaliteiten op alle soorten terrein, dynamisch rijgedrag, voorbeeldig korte remafstand bij nat en droog wegdek, en lage rolweerstand voor optimale brandstofbesparing.

De volgende innovatieve kenmerken eigen aan Goodyear geven de nieuwe band zijn uitzonderlijke mix van levensduur en prestaties:
  • Een 25% hogere kilometrage dan de voorloper, de EfficientGrip SUV***. Dit dankzij Goodyear’s Mileage Plus Technology, waarbij hoge elasticiteit en flexibiliteit van het loopvlak de kans op breuken bij slechte wegen sterk vermindert.
  • Wet Braking Technology: een kortere remweg op nat wegdek dankzij een groter aantal gripranden en een lagere stijfheid van de rubbersamenstelling, wat de waterafvoer verbetert.
  • Dry Stability Plus Technology: grotere ribben in het midden van het loopvlak zorgen voor een verhoogde stijfheid, en dus verhoogde stabiliteit bij noodmanoeuvers, alsook kortere remweg op droog wegdek.

De Goodyear EfficientGrip SUV 2 is beschikbaar in 52 varianten, gespreid over maten van 16 duim tot en met 22 duim. “Met een hogere levensduur en een groot aantal varianten met hoge laadindexen, is de EfficientGrip SUV 2 niet enkel geschikt voor de hoge eisen van SUV’s, maar ook voor zwaardere elektrische voertuigen van alle segmenten”, concludeert Piotr Nagalski.
EfficientGrip Cargo 2, een duurzame oplossing voor lichte goederenvoertuigen
“De EfficientGrip Cargo 2 is een nieuwe zomerband in ons portfolio voor lichte goederenvoertuigen die volledig voldoet aan de hoge verwachtingen van dit sterk groeiend segment”, aldus Piot Nagalski, marketingdirecteur voor Goodyear Europe.

Goodyear EfficientGrip Cargo 2
Goodyear EfficientGrip Cargo 2
“Online shoppen was nog nooit zo populair bij consumenten, waardoor ondernemingen actief in de e-commerce hun supply chain navenant moesten aanpassen en opschalen om aan deze ‘last mile’ leveringen te kunnen voldoen. Gezien acht van de tien best verkopende lichte goederenvoertuigen standaard al uitgerust worden met Goodyear banden, zijn wij perfect geplaatst om op deze evolutie te reageren. De EfficientGrip Cargo 2 vormt een belangrijke toevoeging aan ons reeds uitgebreid gamma voor dit segment.”

Dankzij een nieuwe rubbersamenstelling is het loopvlak van de EfficientGrip Cargo 2 beter bestand tegen hoge temperaturen en ruwe wegomstandigheden. Dit resulteert in een 38% hogere levensduur ten opzichte van zijn voorganger, en een 8% kortere remweg****

Het Goodyear portfolio voor lichte goederenvoertuigen omvat ook de UltraGrip Cargo winterband en de Vector 4Seasons Cargo vierseizoensband.

De Goodyear EfficientGrip Cargo 2 is beschikbaar in 23 varianten, gespreid over maten van 14 duim tot en met 17 duim. Alle varianten zijn geschikt voor elektrische voertuigen.

* IHS Global Insights.
** IPSOS Features and Benefits study Dec 2018.
*** Interne test, in vergelijking met de voorloper EfficientGrip SUV.
​**** Interne test, in vergelijking met de voorloper EfficientGrip Cargo

Foto's: Goodyear



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 10 maart 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons