van der Horst

Goodyear wordt officiële bandenleverancier in WTCR (update)

Goodyear nu ook in WTCR
Goodyear nu ook in WTCR
Goodyear, dat sinds kort banden levert aan de WEC LMP2-klasse, gaat de eerstvolgende drie seizoenen ook de WTCR - FIA World Touring Car Cup van banden voorzien. Met deze door de FIA World Motor Sport Council goedgekeurde beslissing palmt Goodyear de plaats in van Yokohama dat sinds 2005 onafgebroken banden leverde aan zowel WTCC als WTCR.
  • STX Motorhomes
De Amerikaanse bandenproducent gaat de WTCR-paddock voorzien van de nieuwste Goodyear Eagle F1 SuperSport-slick en -regenband in één enkele rubbersamenstelling. Het bedrijf knoopt hiermee aan bij de jaren '70 en '80 van vorige eeuw toen het ook in de ETCC-paddock present was. 

De bandenleverancier zal tijdens de racemeetings uiteraard volledige service leveren en met een technical support-structuur aanwezig zijn in de paddock. De merkwissel verandert niks aan de door het WTCR-reglement voorziene beperkingen. Die houden in dat elke rijder voor de eerste meeting waaraan hij deelneemt over maximum 22 nieuwe slicks kan beschikken. Vanaf de tweede meeting worden er dat 26 waarvan slechts 18 nieuw mogen zijn. Regenbanden worden per meeting dan weer beperkt tot zestien.

UPDATE: De overeenkomst met Goodyear geldt enkel voor WTCR. Voor de onderscheiden TCR Series hangt het van de promotor af wie de officiële bandenleverancier is. Voor TCR Europe blijft dit sowieso Yokohama..

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 21 december 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons