van der Horst

Gooit Dusan Borkovic de handdoek in de ring?

Dušan Borković - Proteam Honda Civic WTCC
Dušan Borković - Proteam Honda Civic WTCC
Een zieke Rickard Rydell, in thuisland Zweden met hoge koorts opgenomen in het ziekenhuis, was niet de enige WTCC-rijder die afgelopen weekend aan de kant bleef. Ook Dusan Borkovic die reeds geruime tijd tevergeefs op zoek is naar een betere zitpositie voor zijn 2,07m in de Proteam Honda Civic, besloot uit veiligheidsoverwegingen af te haken voor de beide wedstrijden. In een vandaag vrijgegeven persbericht laat de Serviër doorschemeren er nog niet uit te zijn of ie het seizoen in deze omstandigheden wel verderzet.
  • Skylimit Events
Borkovic's rijpositie mag dan al verbeterd zijn via wijzigingen aan de roll bar en stuurkolom, feit is dat zijn zithouding nog steeds een normale bloedcirculatie verhindert waardoor zijn been dan weer gevoelloos wordt. Maar er is meer. De Serviër liet ook duidelijk blijken niet tevreden te zijn met de performance van zijn bolide die het ritme van de overige TC1-wagens en dito Honda's in oefenritten en kwalificatie helemaal niet aan kon.

"Ik hou nochtans van deze omloop, vorig jaar bij mijn WTCC-debuut stootte ik zelfs door tot Q3 maar hoewel ik er zaterdag nog veel harder tegenaan ging, stond ik nergens. Vooral de remmen en dempers voldeden niet. Bovendien kon ik me door het plotse, recente overlijden van mijn vader ook mentaal niet voldoende opladen, me ten volle concentrer
Dusan Borkovic - NIS Petrol by Proteam
Dusan Borkovic - NIS Petrol by Proteam
en. In de gegeven omstandigheden leek het mij, voor mezelf maar ook voor de andere rijders, veiliger niet aan te zetten". Borkovic en het NIS Petrol Racing-team beraden zich momenteel over verdere deelname aan deze campagne.

 Foto: Borkovic Press



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 20 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons