van der Horst

GP Abu Dhabi: Charles Leclerc snelste op vrijdag

De gecrashte Ferrari van Carlos Sainz
De gecrashte Ferrari van Carlos Sainz
Ook in Abu Dhabi kregen de formule 1 rijders twee vrije sessies voor de kiezen. De eerste werd vooral gekenmerkt door de deelname van tien rookie rijders. De tweede sessie werd dan weer gekenmerkt door de sorties van Carlos Sainz (Ferrari) en Nico Hülkenberg (Haas). Uiteindelijk ging de snelste chrono van de dag naar Charles Leclerc (Ferrari) met een ronde in 1:24:809.
De Haas van Nico Hülkenberg
De Haas van Nico Hülkenberg
In de eerste sessie kwamen noch Max Verstappen, noch Lewis Hamilton en noch Charles Leclerc in actie zij lieten hun plaats over aan respectievelijk Jake Dennis, Frederik Vesti en Robert Shwartzman. Verder kregen ook Felipe Drugovich (Aston Martin), Jack Doohan (Alpine), Theo Pourchaire (Alfa Romeo), Patricio O’Ward (McLaren), Isack Hadjar (Red Bull), ZakO’Sullivan (Williams) en Oliver Bearman (Haas) de kans om hun kunnen te tonen aan het stuur van een formule 1 bolide. Uiteindelijk ging de snelste tijd naar George Russell (Mercedes) in 1:26.072 voor een verrassend snelle Drugovich die drie tienden moest toegeven. Daniel Ricciardo (AlphaTauri), Valtteri Bottas (Alfa Romeo) en Lance Stroll (Aston Martin) vervolledigden de top vijf.
 
Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Al na 13 minuten in de tweede sessie diende de rode vlag bovengehaald te worden nadat Carlos Sainz hard van de baan ging. Minder dan een half uur later was het de beurt aan Hulkenberg om zijn wagen in de barrières te planten. Lecerc toonde zich de beste in die woelige sessie en was 0.043 seconde sneller dan Lando Norris (McLaren). Max Verstappen (Red Bull) klokte de derde tijd, hij werd gevolgd op de tabellen door Valtteri Bottas, Sergio Pérez (Red Bull), George Russell en Guanyu Zhou (Alfa Romeo). Lewis Hamilton (Mercedes) zette de achtste tijd neer.

Foto's: Georges De Coster
   • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons