van der Horst

GP Australië: Max Verstappen al snelste op eerste dag

Max Verstappen - Red Bull RB19
Max Verstappen - Red Bull RB19
Max Verstappen start opnieuw als favoriet in de GP van Australië, de Nederlander toonde zich al onmiddellijk de snelste op dag 1. Verstappen zette zijn tijd neer in de eerste sessie, regen verhinderde daarna dat die tijd verbeterd werd in de tweede sessie.
  • STX Motorhomes
Charles Leclerc - Ferrari SF23
Charles Leclerc - Ferrari SF23
Al vroeg in de eerste sessie zette Max Verstappen (Red Bull) de snelste chrono neer op zachte rubbers, 1:18.780. Op hetzelfde schoeisel wist daarna Lewis Hamilton (Mercedes) nog het dichtst de chrono van de Nederlander te benaderen met een ronde in 1:19.223. Sergio Pérez (Red Bull – 1:19.293) sloot de sessie af met de derde tijd voor Fernando Alonso (Aston Martin) en Charles Leclerc (Ferrari). Tot tweemaal toe werd de sessie stilgelegd met de rode vlag;  een eerste maal omdat het GPS-systeem van het circuit niet meer functioneerde en een tweede maal nadat de Williams van Logan Sargeant was stilgevallen op de piste. Verstappen ging later nog in de fout maar zonder gevolg voor de wagen.

Fernando Alonso - Aston Martin AMR23
Fernando Alonso - Aston Martin AMR23
De tweede vrije sessie werd al na een kwartier verstoord door de regen. Voor de regen kwam had Fernando Alonso de snelste chrono gereden in 1:18.887, een tijd die niet meer verbeterd werd alhoewel de regen wegtrok op het einde van de sessie. Charles Leclerc volgde op 0.445 seconde, Verstappen sloot de top drie af op 0.615 seconde. George Russell (Mercedes) en Carlos Sainz (Ferrari) maakten de top vijf vol.
 
Foto's: Georges De Coster  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons