van der Horst

GP Azerbeidzjan: Red Bull in de hemel, Ferrari in de hel

Max Verstappen & Sergio Pérez
Max Verstappen & Sergio Pérez
Max Verstappen heeft de Grand Prix van Azerbeidzjan gewonnen voor zijn ploegmaat Sergio Pérez. Daarnaast staan nu beide Red Bull Racing piloten vooraan in de puntenstand van het kampioenschap. Verstappen leidt met 150 punten, Pérez volgt op 21 punten, Charles Leclerc staat derde met 116 punten. Voor Ferrari werd het een baaldag, Leclerc startte wel voor de vierde maal op rij van op de pole maar in de race begaf de motor van zijn Ferrari het. Carlos Sainz was toen al lang verdwenen uit de race. Maximaal punten voor Red Bull, nul punten voor Ferrari.
Pérez had de beste start en ging de eerste ronde in als leider voor Leclerc, Verstappen en Sainz. Terwijl Pérez zijn voorsprong uitbouwde, vochten Leclerc en Verstappen om de tweede plaats. In de negende ronde gaat Sainz naast de baan en parkeert zijn wagen. Leclerc ging al vroeg de pits in om banden te wisselen waarna Pérez Verstappen voorbij liet. Maar wanneer ook de Nederlander de pits opzocht nam Leclerc het commando over. Maar lang kon de Monegask niet genieten van zijn eerste positie, de motor van zijn Ferrari begaf het waarna niets meer een dubbel van Red Bull in de weg stond. 

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Achter de twee Red Bull’s eindigden de beide Mercedes bolides met weer George Russell voor Lewis Hamilton. De Brit klaagde over een pijnlijke rug en moest uit de wagen geholpen worden na de race. De vijfde plaats was voor Pierre Gasly (AlphaTauri), zijn beste resultaat van het jaar. Ook Sebastian Vettel (Aston Martin) reed een goede race, als negende gestart finishte hij op de zesde plaats. Fernando Alonso (Alpine) wist de McLaren’s achter zich te houden en werd zevende. Bij McLaren was Lando Norris de snelste maar teamorders verboden hem om Daniel Ricciardo voorbij te steken waarop hij negende werd achter zijn teamgenoot. Het laatste punt was voor Esteban Ocon (Alpine). Ook Guanyu Zhou ‘Alfa Romeo) en Kevin Magnussen (Haas) moesten de race verlaten met motorpech. Toeval, hun beide wagens gebruiken een Ferrari krachtbron.

Foto: Oracle Red Bull Racing & Mercedes-AMG Petronas Formula One Team
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons