van der Horst

GP Azerbeidzjan: Sergio Pérez wint de sprintrace

Sergio Pérez - Red Bull RB19
Sergio Pérez - Red Bull RB19
Voor het eerst dit jaar werd er op zaterdag voor een Grote prijs een sprintrace gehouden. Charles Leclerc (Ferrari) vertrok van op de pole maar in de achtste ronde ging Sergio Pérez hem voorbij en de Mexicaan reed daarna ongestoord naar winst. Max Verstappen (Red Bull) pakte de derde plaats.
Bij de start nam Leclerc direct het voortouw met Sergio Pérez in zijn zog. George Russell (Mercedes) had een goede start en hih zette zich al in de eerste bocht naast Max Verstappen. De wagens gingen enkele bochten naast elkaar in en daarbij raakten ze mekaar enkele malen. De schade die de wagen van Verstappen daarbij opliep zou hem later verhinderen om voorbij Leclerc te geraken. Russell behaalde aanvankelijk de bovenhand maar niet veel later ging verstappen hem definitief voorbij.

Yuki Tsunoda zorgde al vroeg in de race voor een safety car procedure door met zijn AlphaTauri de muur in te gaan. Hij bereikte nog de pits, maar de baan was bezaaid met brokstukken. Lando Norris (McLaren) en Esteban Ocon (Alpine) hadden voor zachte rubbers gekozen en niet de mediums en dat bleek de verkeerde keuze. Beide rijders moesten binnenkomen om banden te wisselen en vielen terug naar achteraan het klassement. De race verliep verder rimpelloos en verstappen moest zich tevreden stellen met de derde plaats. Achter Russell eindigde Carlos Sainz (Ferrari) als vijfdeFernando Alonso (Aston Martin), Lewis Hamilton (Mercedes) en Lance Stroll (Aston Martin) pakten de resterende punten. Alex Albon (Williams) en Oscar Piastri (McLaren) maakten de top tien vol.

Foto: Oracle Red Bull Racing Media



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons