van der Horst

GP Bahrein: Nico Rosberg snelste op eerste trainingsdag

Kimi Räikkönen - Ferrari SF15-T
Kimi Räikkönen - Ferrari SF15-T
De eerste vrije training voor de GP van Bahrein zag Kimi Räikkönen de beste tijd neerzetten in zijn Ferrari terwijl de Mercedes bolides slechts de vijftiende en zestiende tijd lieten noteren. Sommigen hoopten dat ook nu de hoge temperaturen het Duitse team parten zou spelen maar in de tweede sessie lieten de Mercedes rijders zien dat ze zich in de morgen hadden geconcentreerd op het afstellen van de wagens en zij nestelden zich als gewoonte weer bovenaan de tabellen. Het was Nico Rosberg die in 1:34.647 de snelste tijd reed voor Lewis Hamilton. Ferrari rijders Räikkönen en Sebastian Vettel volgden op de posities drie en vier maar op een halve seconde van de tijden van de Mercedes piloten.
Valtteri Bottas - Williams
Valtteri Bottas - Williams
Vettel kende wel problemen met de remmen had bovendien nog een aanrijding met de Force India van Sergio Pérez, maar dat verhinderde hem niet om samen met Räikkönen te tonen dat Ferrari opnieuw de taaiste tegenstander wordt van de zilverpijlen. Valtteri Bottas (Williams) volgde in de tweede sessie op de vijfde plaats voor Daniel Ricciardo (Red Bull). Pastor Madonado (Lotus) liet een veelbelovende zevende tijd noteren, de top tien werd vervolledigd door Felipe Nasr (Sauber), Daniil Kvyat (Red Bull) en Felipe Massa (Williams). Max Verstappen moest zich tevreden stellen met de zestiende tijd. Bij McLaren blijven de problemen aanhouden en Jenson Button die een beperkt aantal ronden kon afleggen moest zelfs de Manor van Will Stevens voor hem dulden, Alonso deed het beter en reed de twaalfde tijd.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
In de eerste sessie mocht Jolyon Palmer zijn debuut bij Lotus maken, maar gaf in de namiddag de wagen terug aan vaste rijder Romain Grosjean. De organisatie besloot nog om het incident tussen Vettel en Pérez, waarbij de Duitser achterin de Force India reed bij het verlaten van de pits en ook Räikkönen en Hamilton werden op het matje geroepen voor gevaarlijk rijgedrag in de pitlane. Uiteindelijk bleef het bij waarschuwingen en geen van de rijders werd bestraft.

Foto's: Georges De Coster  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons