van der Horst

GP Bahrein: Alonso snelste in tweede vrije sessie

Fernando Alonso - Aston Martin AMR23
Fernando Alonso - Aston Martin AMR23
Aston Martin blijft indruk maken in Bahrein. In de tweede vrije sessie wist Fernando Alonso zelfs de beste tijd neer te zetten voor de Red Bull’s van Max Verstappen en Sergio Pérez. Voor Mercedes verliep de dag minder goed en in deze sessie geraakte Lewis Hamilton niet verder dan de achtste tijd, George Russell kwam niet verder dan de dertiende tijd.
  • St. Paul
Max Verstappen - Red Bull RB19
Max Verstappen - Red Bull RB19
De tweede vrije sessie eindigde bij nacht en dat leverde ideale condities op om een snelle ronde neer te zetten. Daarin was Fernando Alonso de beste, zijn chrono van 1:30.907 was zowaar twee seconden sneller dan de chrono van Pérez eerder op de dag. De Red Bull rijders konden niet beter doen en Verstappen moest 0.169 seconde toegeven, Pérez 0.171 seconde. Charles Leclerc plaatste zijn Ferrari op de vierde plaats (1:31.367). De vijfde chrono ging enigszins verrassend naar Nico Hülkenberg (Haas – 1:31.376).
 
Lance Stroll (Aston Martin), die nog steeds last heeft van zijn polsblessure, wist toch weer de zesde chrono te rijden. Pierre Gasly (Alpine), Lewis Hamilton (Mercedes), Lando Norris (McLaren) en Guanyu Zhou (Alfa Romeo) maakten de top tien vol.

Foto's: Georges De Coster
 
   • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons