van der Horst

GP Bahrein: Eerste pole van het seizoen is voor Max Verstappen

Max Verstappen - Red Bull RB19
Max Verstappen - Red Bull RB19
Red Bull op de eerste startrij, Ferrari op de tweede startrij, veel verschil met vorig jaar biedt de startgrid van de eerste Grote Prijs van 2023 op het eerste zicht niet. Red Bull toonde zich veruit het sterkste in de kwalificatie en wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) pakte de pole voor de GP Bahrein en krijgt teamgenoot Sergio Pérez naast zich op de eerste startlijn.
Charles Leclerc - Ferrari SF-23
Charles Leclerc - Ferrari SF-23
Verstappen reed in Q3 een ronde in 1:29.708 en bleef er Sergio Pérez voor die afklokte in 1:29.846. Ferrari wist nog aan te klampen met de derde tijd voor Charles Leclerc (1:30..000) en de vierde chrono voor Carlos Sainz (1:30.154). Aston Martin bevestigde de tot hiertoe getoonde goede vorm door met beide wagens door te stoten naar Q3. Alonso sloot de sessie af met de vijfde tijd, Lance Stroll met de achtste. Beterschap was er bij Mercedes dat George Russell de zesde tijd zag rijden net voor Lewis Hamilton. De twee andere rijders die tot in Q3 geraakten waren Esteban Ocon (Alpine) en Nico Hulkenberg (Haas) die de top tien afsloten.

Nyck de Vries - AlphaTauri AT04
Nyck de Vries - AlphaTauri AT04
In Q1 verloren we Logan Sargeant (Williams), Pierre Gasly (Alpine), Kevin Magnussen (Haas), Oscar Piastri (McLaren) en Nyck de Vries (AlphaTauri). Gasly kreeg nog een straf voor het overschrijden van de witte lijn en zal zondag als laatste starten. In Q2 ging de snelste chrono nog naar Leclerc voor Verstappen, maar bij Red Bull pakte men het kalm aan en gebruikte men maar een set banden tegenover twee voor de meeste andere teams. Voor Lando Norris (McLaren), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Guanyu Zhou (Alfa Romeo), Yuki Tsunoda (AlphaTauri) en Alex Albon (Williams) eindigde de kwalificatie na Q2.

Foto's: Georges De Coster
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons