van der Horst

GP Bahrein: Pérez voor Alonso in eerste vrije training

Sergio Pérez
Sergio Pérez
Het nieuwe formule 1 seizoen, het langste ooit, is vrijdag van start gegaan met een eerste vrije sessie op het circuit van Bahrein. Red Bull zette onmiddellijk zijn wagens bovenaan de tabellen met een snelste chrono voor Sergio Pérez, maar de verrassing kwam van Aston Martin dat weer sterk voor de dag kwam.
Fernando Alonso
Fernando Alonso
De snelste chrono voor Pérez vormde na de pre-seasontesten voor geen verrassing, maar dat Aston Martin met Fernando Alonso (tweede) en Lance Stroll (zesde) zorgde enigszins voor opschudding ook al is dat ook niet geheel onverwacht. Aston Martin maakte enorme stappen vooruit en kondigde al aan dit jaar mee vooraan te willen strijden. Pérez zijn snelste ronde was in 1:32.758 en hij was daarmee 0,438 seconde sneller dan Alonso. Max Verstappen sloot de top drie af met een tijd van 1:33.375.

Charles Leclerc
Charles Leclerc
Lando Norris (McLaren) klokte de vierde chrono (1:34.165), hij ging Charles Leclerc (Ferrari – 1:34.257), Lance Stroll en Kevin Magnussen (Haas – 1:34.402) vooraf. Daarna volgden de twee Alfa Romeo’s met Zhou voor Bottas terwijl Lewis Hamilton (Mercedes) de top tien afsloot. Wind en zand maakten dat de omstandigheden verraderlijk waren op het circuit, Carlos Sainz (Ferrari) werd het slachtoffer en ging in de fout. Dit alles maakt dat we zeker nog geen te snelle conclusies kunnen trekken uit deze sessie en zeker de kwalificatie moeten afwachten om te zien wat ieder in zijn mars heeft.

Foto's: Georges De Coster
   • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons