van der Horst

GP België F1 krijgt sprintrace op zaterdag

GP België 2022
GP België 2022
Al eerder werd gemeld dat het aantal kwalificatie-sprintraces voor de Formule 1 in 2023 zou verdubbelen van drie naar zes. Een van de circuits die een sprintrace zou krijgen was het circuit van Spa-Francorchamps. Op de FIA-wereldraad werd dit nieuws nu bevestigd en vier omlopen mogen in 2023 voor het eerst een sprintrace organiseren, Bakoe, Spa-Francorchamps, Losail en Austin.
  • LTF
Zoals eerder aangegeven worden er volgend seizoen in de Formule 1 zes sprintraces georganiseerd. Die races worden op zaterdag verreden en de uitslag bepaalt de startgrid voor de Grote Prijs de dag erna. Ook vallen er voor de acht eersten in de sprintrace punten te verdienen voor het kampioenschap. De Red Bull Ring en de omloop van Interlagos behouden hun plaats op de kalender van die zes races, op de vier overige omlopen geldt dit als een primeur.

De eerste sprintrace wordt georganiseerd in Azerbeidzjan op het circuit van Bakoe op 29 april, daarna volgt de race op de Red Bull Ring op 1 juli. Spa-Francorchamps krijgt de derde sprintrace en die vindt plaats op 29 juli. Daarna volgen nog Losail (Qatar) op 7 oktober, Austin op 21 oktober en tenslotte Interlagos op 4 november.   

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 7 december 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons